Müslüman sanıp onlara saldırıyorlar

Müslüman sanıp onlara saldırıyorlar

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehrinde yapılan bir araştırma, çok kültürlü New York şehrinde bile ayrımcılığın boyutunu gözler önüne serdi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- New York'ta bulunan bir insan hakları komisyonunun yaptığı ankete göre, ABD'nin en çok kültürlü ve hoşgörülü şehirlerinden biri olan New York'ta bile ayrımcılık hat safhaya ulaşmış durumda.

Ankete katılanların ortaya koyduğu sonuçlara göre, New York'ta Sih dinine inananların yarısı, Müslümanların ise yüzde 42'si dininden veya görünüşünden dolayı taciz ve saldırıya uğruyor.

Geçtiğimiz salı günü yapılan ankete 3 bin 105 kişi katıldı. Katılımcılar farklı bölgelerden Müslüman, Arap, Güney Asyalı ve Sihlerden oluşuyordu. Araştırma ABD'de ayrımcılığın ve ırkçılığın boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Katılımcıların yüzde 39'u hayatında en az bir kez ayrımcılığa ve tacize maruz kaldığını söylerken, yüzde 27'sinin bu sözlü saldırının en az iki kere başına geldiğini aktardı. Katılımcıların yüzde 9'u ise dini veya ırkı nedeniyle fiziksel saldırıya maruz kaldığını söyledi. Bu oran Müslüman kadınlarda yüzde 19'a kadar çıkıyor.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin New York bölümünün yasal direktörü Albert Fox Cahn, sonuçlara bir hayli şaşırdığını ve bu sonuçların 'kabul edilemez' olduğunu söyledi. Cahn'a göre ABD'nin en demokratik bölgesinde bile sonuçların bu derece yüksek olması bir facia.

Kentin insan hakları komiseri Carmelyn P. Malalis, ajansın çabasının son derece takdir edilesi olduğunu söyledi. Malalis, sonuçların tamamen gerçeği yansıtmadığını, bazı kişilerin başına gelen kötü olayları rapor edemediğini söyledi.

Huffington Post'un haberine göre en dikkat çekici olan sonuç ise Hindistanlı 'Sihlerin' bir çoğunun Müslüman sanılarak sözlü veya fiziksel saldırıya uğraması. Sihlerin verdiği bilgilere göre, saldırı esnasında pek çok kişi 'Ülkemizden defol Müslüman' gibi sözler duymuş. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum