Müslüman müşteriyi rahatsız eden personel kovuldu

Müslüman müşteriyi rahatsız eden personel kovuldu

Ünlü alışveriş firmasından örnek olacak bir davranış geldi

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük şirketlerinden biri olan Walmart'ın bir şubesinde alışveriş yapan bir Müslüman kadın büyük bir ırkçılık olayına maruz kaldı. 

Walmart şubesine tesettür kıyafetleri almak için gelen bir Müslüman kadın, kıyafetleri denemek için kabine girdi. Fakat kabinde değişim esnasında ırkçı bir Walmart çalışanı kadının tacizlerine maruz kaldı.

ABD'nin Minneapolis bölgesinde bulunan Walmart şubesinde çalışan ırkçı kadın, tesettür kıyafetleri ile gelen Müslüman kadına bağırmaya başladı. Buna rağmen duruşunu bozmayan Müslüman kadın, beğendiği kıyafetleri denemek için kabine girdikten sonra ırkçı çalışan sık sık kabinin altından Müslüman kadına ve İslamiyet'e yönelik hakaretler etti.

Müslüman kadın bu kadar tacize rağmen cevap vermekten kaçındı. Kabinden çıktıktan sonra kıyafetlerin kendisine olmadığını ve değiştirmek istediğini söyledi. Irkçı çalışan ise çizgiyi iyice aşarak, "Siz Müslümanlar dünyaya sahip olduğunuzu düşünüyorsunuz. O kıyafeti aldıysan üstünde kalmak zorunda. Onun parasını bir an önce ödeyeceksin" dedi.

Raw Story'nin haberine göre olaydan mağazanın diğer çalışanları da rahatsız oldu ve olayları videoya çekti. Müslüman kadın ise daha fazla dayanamayarak şikayetçi oldu. Olayın takipçisi olan CAIR (Amerikan İslam İlişkiler Konseyi) Walmart şirketinin bu çalışanı işten çıkardığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.