Müslüman mülteciler Avrupa'ya ateistlerden daha faydalı

Müslüman mülteciler Avrupa'ya ateistlerden daha faydalı

Müslüman mülteciler Avrupa'ya girmeye başladığından beri Irkçılardan ve ateistlerden çok daha fazla değer ürettiler.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Avrupa'nın pek çok ülkesinde sığınmacıların durumu bir muallak halinde. Her ne kadar Avrupalı liderler göç konusunda bir mutabakata varsalar da, Avrupa'nın pek çok yerinde sığınmacı sorunu yaşanıyor. 

Almanya ve Fransa sığınmacı alımında başı çekiyor. İngiltere 2020'ye kadar 20 bin mülteci almayı kabul etti. 

Sayılar az olsa da, ortaya çıkan rakamlar şaşırtıcı. Avrupa'nın pek çok yerinde mülteciler genelde 'parazit' muamelesi görse de, rakamlar aksini söylemeye başladı. Avrupa'daki mülteci akımı sanılanın aksine Avrupa'ya iyi gelecek bir durum olmaya başladı.

Örneğin İngiltere'de Müslümanlar, diğer din grupları ve ateistlere oranla daha fazla vergi verip, daha çok insani yardım yapıyor. İngiltere'ye Müslüman göçmen geldikçe bu oranlar artıyor. İngiltere'de sosyal yardımların önde gelen isimleri tamamen Müslüman.

Ayrıca yine Suriye'den İngiltere'ye, Hollanda'ya, Avusturya'ya gelen mültecilerin yüzde 38'inin yüksek eğitimli olduğu biliniyor. Bu son derece yüksek bir oran. Ayrıca bu mültecilerin yüzde 32'si yepyeni fikirler ile girişimci ruh taşıyorlar.

Angela Merkel ise mültecilerin taşıdığı potansiyelin farkında. Almanya'nın sığınmacı konusunda diğer ülkelere göre çok daha ılımlı olması ve fazla mülteci almasında Almanya'nın yaşlanan nüfusu büyük pay sahibi. Almanya'ya gelen mülteciler genelde orta ve üst eğitim almış mülteci gençlerden oluşuyor. Donald Trump'ın Almanya ve Merkel'e karşı düşmanca bir tavır takınmasında da bu durumun etkili olduğu biliniyor.

Middle East Monitor'un haberine göre Suriye ve Afganistan'ın ardından Yemen'den de çok sayıda mülteci akını olması bekleniyor. Avrupalı uzmanlara göre Avrupa'nın ırkçıları dinlemeden, İslamofobi tuzağına düşmeden gelen mültecileri en güzel şekilde değerlendirmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.