Müslüman küçük mucite inanılmaz İslamofobik muamele

Müslüman küçük mucite inanılmaz İslamofobik muamele

Amerika’nın Texas eyaletinde utanç verici bir olay yaşandı. 9 yaşındaki ilk okul öğrencisi Ahmed Muhammed, okuldaki proje yarışmasına başvurmak için bir icat hazırladı. Ama okulun tepkileri hiç beklediği gibi olmadı.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük eyaleti olan Texas’ın İrving şehrinde dün utanç verici bir olay yaşandı. Bir Müslüman öğrenci projesi bomba sanılarak göz altına alındı.

9 yaşındaki Müslüman öğrenci, okulunda fen kulübü tarafından başlatılan proje yarışmasına dahil olmak için bir elektronik saat tasarlayan Ahmed Muhammed, saati kalemin içine yerleştirerek güzel bir icada imza attı.

Ertesi gün icadını yanına alarak okula giden Muhammed, projesinin diğer projeler yanında sönük kaldığını düşünerek yarışmaya vermedi. Fen dersi boyunca çantasında tuttuğu kalem, İngilizce dersi sırasında ötmeye başladı. İngilizce öğretmeni Muhammed’den çantasını çıkarmasını istedi. Muhammed’in çantasını inceleyen İngilizce öğretmeni Amir’in saatli kalemini bomba zannetti.

Apar topar polis çağırılıp, göz altına alınan Muhammed, ne kadar aksini söylese de Polisleri ikna etmeyi başaramadı. Polislerin kendisine olan sert davranışlarından korkan Muhammed, “bomba yapmakla” suçlanmaya başladı.

3 saate yakın göz altında kalan Muhammed, Fen öğretmeninin projeyi incelemesi ve okulda proje yarışması olduğunu söylemesi ile serbest bırakıldı.

Muhammed’in ailesi konuyu öğrendiğinde Okul yönetimi ile sözlü tartışmaya girdi. Okulla ilgili dava açmayı planlayan Ahmed Muhammed’in ailesi, yapılanın insanlık suçu ve ırkçılık olduğu düşüncesinde.

Vox.com’un haberine göre 9 yaşındaki Ahmed Muhammed’e okul özür olarak 3 gün izin verdi. Polis ise hala kendisini “şüpheli” tanımından düşürmüş değil.

Amerikan basını ise olaya tepkili. Pek çok ulusal gazete haberi “ırkçılık” başlığı altında verdi. Pek çok demokrat politikacı da okul hakkında soruşturma açmaya hazırlanıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.