Müslüman kız öğrenciyle zorla tokalaşmak isteyen rektör yardımcısı kovuldu

Müslüman kız öğrenciyle zorla tokalaşmak isteyen rektör yardımcısı kovuldu

Rektör yardımcısı tüm yetkilerini kullanarak Müslüman öğrenci hakkında 'Cinsel ayrımcılık' soruşturması açarak öğrenciyi okuldan atmak istedi

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Yeni Zelanda'da eğitim veren Auckland Üniversitesi'nde Rektör Yardımcısı olan Stuart McCutcheon, geçtiğimiz hafta bir Müslüman kız öğrenciyle el sıkışmak için elini uzattı. Fakat kız öğrenci kendisine inancı nedeniyle karşılık veremeyeceğini söyleyerek kibarca reddetti.

Öğrencinin bu hareketi Stuart McCutcheon'ı bir hayli sinirlendirdi. Rektör yardımcısı tüm yetkilerini kullanarak Müslüman öğrenci hakkında 'Cinsel ayrımcılık' soruşturması açarak öğrenciyi okuldan atmak istedi.

Fakat McCutcheon'ın bu çabası kendisine döndü ve okuldan kovulmasına neden oldu. Okul yönetimi, McCutcheon'ın girişimini öğrendi ve kendisine 'din ayrımcılığı' suçlamasını yöneltti. Ardından suçlu bulunan rektör yardımcısının okuldaki tüm görevlerine son verildi. Okul yönetimi ayrıca McCutcheon'ın görevini kötüye kullandığını fark etti ve Müslüman kız öğrenciden bu skandal için özür diledi.

QT'nin haberine göre üniversite yönetiminden gelen resmi açıklama şu şekilde:

"Yeni Zelanda toplumunun tüm üyeleri üniversitemiz bünyesinde böyle keyfi davranışlara izin verilmeyeceğini bilmelidir. Eski rektör yardımcımız önce Müslüman öğrencimizin inancına saygısızlık etmiş, ardından yetkilerini kötüye kullanmaya çalışmıştır. Bu nedenle görevine son vermeyi uygun bulduk."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum