Müslüman karşıtı batılılar ile teröristler aynı psikolojiye sahip

Müslüman karşıtı batılılar ile teröristler aynı psikolojiye sahip

Yeni yapılan araştırmalar, Müslümanların üzerinde baskı oluşturan Batılı Irkçı gruplar ile Orta Doğu coğrafyasında terör örgütlerine katılanların aynı psikoloji ile hareket ettiğini ortaya koydu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Danimarka, Norveç, İsveç ve ABD'den araştırmacılar tarafından 3 ayrı grupta yapılan çalışmalar karşılıklı nefret unsurları üzerine oldu. Bunun içln 5 ayrı ülkeden 7 kültür grubundan çalışan araştırmacıların ortaya çıkardığı sonuçlar son derece ilginç.

Araştırmanın sonuçlarına göre, Batılı insanlara zarar vermek için terör yöntemine başvuranlar ile Müslümanlara zarar vermek için ırkçı hareketlere kalkışan insanların psikolojileri ve motivasyonları aynı. Bu sonuçlara ulaşmak için araştırmacılar şiddeti destekleyen Orta Doğu göçmenleri ile İslamofobik olduğu bilinen ırkçı batılılarla yüz yüze görüştü.

Çalışma sonuçlarına göre bu iki farklı grubun diğerine karşı hissettiği duygu aynı ve şu şekilde; "Bu insanlar benim ülkemi, ailemi, yaşam tarzımı, geleneklerimi tehdit ediyor ve yok edilmeli."

Araştırmacılar, katılımcıların ABD'de ya da İskandinavya'da yaşayan Batılılar olup olmadıklarına ya da Avrupa'da ya da Orta Doğu'da yaşayan Müslüman olup olmadığına bakılmaksızın elde edilen bulguları kaydetti.

Bulgularda bir diğer dikkat çekici sonuç ise insanların terörden veya başka din ile kültürlerden korkma seviyesinin sağlıklarını kaybetme endişesinden fazla olması. Yani insanlar birbirlerinden sağlıksız kalmaktan bile daha çok korkuyor. Bu nedenle teröre veya ırkçılığa bulaşmış insanlar, geleneklerini, ülkelerini veya yaşam tarzlarını kaybetmektense fiziksel sağlıklarını kaybetmeyi yeğliyor.

psychcentral'ın haberine göre çalışma, Avrupa Sosyal Psikoloji Dergisi'nde de yayınlandı. Uzmanlar, karşılıklı düşmanlık eden grupların altındaki psikolojiyi daha iyi irdeleme adına çalışmayı son derece değerli buldu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum