Müslüman genç, rekor ile NASA'nın gözdesi oldu

Müslüman genç, rekor ile NASA'nın gözdesi oldu

Hindistanlı 18 yaşındaki Müslüman genç, NASA'nın yeni gözdesi oldu. Sebebi ise bir rekora imza atması...

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-Dünya bilim ve teknoloji camiası, henüz 18 yaşında olan ve dünyanın en küçük uydusunu geliştiren Rifath Shaarook adlı Müslüman genci konuşuyor. Rifath'ın icadı NASA tarafından anında kapıldı ve Rifath'ın adı Dünya Teknolojileri arasında yerini aldı.

Sadece 64 gramlık bir uydu geliştirmeyi başaran Rifath Shaarook'un icadı, NASA tarafından önümüzdeki ay Virginia'da dayanıklılık testlerine tabi tutulacak. Ardından NASA'nın bu icadı aktif olarak kullanması bekleniyor.

"Bu icadı tamamen sıfırdan, kendi başımıza tasarladık" diyen Rifath Sharook, "İcadın içinde yeni nesil bir bilgisayar donanımı var. Ayrıca 8 ayrı sensör ile dünyanın atmosferik hareketlerine uyumlu" ifadelerini ile icadının teknik donanımı hakkında bilgi verdi.

İcadın NASA'nın dikkatini çekme hikayesi ise, NASA tarafından düzenlenen Uzay icatları yarışmasına dayanıyor. Sharook ve ekibi, uzun süredir üzerinde çalıştıkları bu icadı, NASA'nın Uzay İcatları yarışması için özel olarak tasarladı.

Science Alert'in haberine göre, Sharook'un icadı önümüzdeki ay NASA tarafından düzenlenecek testlerde başarı sağlarsa aktif olarak kullanılacak ve Dünya'nın en hafif ve en küçük uydusu olarak, uzay ve uydu teknolojisinde bir devrime neden olacak.

Kaynak: www.RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum