Müslüman Futbolcudan Hristiyanlara yardım eli

Müslüman Futbolcudan Hristiyanlara yardım eli

Liverpool’un dünyaca ünlü savunma oyuncusu Hristiyanların Noel bayramında yetim Hristiyan çocuklarına yardım eli uzatacağını açıkladı.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- Futbolla ilgilenen herkesin bildiği bir isim Kolo Toure. Fildişi sahili asıllı oyuncu İngiltere’de İslam ile tanışmış ve uzun zamandır iyi bir Müslüman olarak hayatını sürdürmüştü.

Kolo Toure, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile gönülleri bir kez daha fethetti. Hristiyanların Noel bayramında, Hristiyan ve yetim çocuklara yardım edeceğini söyleyen Kolo Toure alkış topladı.

Ülkesinde büyük bir çoğunluk olan Hıristiyanların yetim kalan çocuklarına yardım edeceğini söyleyen ünlü defans oyuncusu, yapacağı yardımın sebebini şöyle açıkladı; ”Müslüman olduğumdan beri İslam bana yardımlaşmayı, muhtaç olanlara yardım etmeyi ve Din, Dil, Irk ayırmadan sadece ihtiyacı olana el uzatmayı öğretti.”

Yaklaşık olarak 100 yetim çocuğun ihtiyaçlarını karşılayacağını duyuran Kolo Toure, bu hareketinin diğer Müslüman sporculara ve zenginlere örnek olması gerektiğini, yapacağı yardımı bu yüzden açıkladığını da ekledi.

Kolo Toure’nin finansörleri, yaptığı açıklamada bu yardımın aslında Toure tarafından sıkça yapıldığını, lakin bu Noel’de sayının 100’e çıktığını belirtti.

Fildişi Sahili dünyanın en çok yetim çocuğa sahip ülkelerinden biri. Reuters’in verilerine göre 20 milyonluk Fildişi Sahilinde 1. 3 milyon gibi dudak uçurtacak miktarda yetim çocuk bulunuyor.

Kolo Toure Müslüman olduğundan beri bu tür organizasyonların ve yardımların içinde olmak ile tanınan bir futbolcu. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.