Müslüman düşmanı konferansa katılacak televizyon kanalına uyarı

Müslüman düşmanı konferansa katılacak televizyon kanalına uyarı

Amerika Birleşik Devletleri'nde 4-5 Eylül 2018 tarihlerinde ACT For America adlı ırkçı kuruluşun Müslüman düşmanı bir konferansı olacak.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri'nde Müslüman düşmanlığının kaynaklarından biri olan ACT For America, 4-5 Eylül tarihlerinde Virginia Eyaleti'nin Arlington şehrinde bir konferans düzenleyecek. Konferansın ana teması ise İslam düşmanlığı üzerine kurulacak.

Amerika'nın en ünlü kanallarından biri olan ve pek çok farklı ülkede kanalı bulunan Fox News de bu konferansta bulunacak. Konferansta kanalın bir kaç yorumcusunun da konuşmacı olması bekleniyor.

ACT for America ülkedeki İslam karşıtı gösterilerin liderliğini yapıyor. Beyaz üstünlüğünü savunan Neo-Nazi kuruluşun Eylül toplantısına Fox News'ten Tomi Lahren, Jeanine Pirro ve Lisa Daftari katılacak. 

Fox News'in katılım kararına en büyük tepki Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nden (CAIR) geldi. CAIR, Fox News'e açık bir mektup ile bu konferansa katılmalarının doğru olmadığını gösterdi. CAIR hazırladığı sunumda ACT for America kuruluşunun Amerikan-NAZİ'ler ile olan bağlantısını da gözler önüne serdi.

CAIR, yaptığı açıklamada; "Fox News, meşru bir medya kuruluşu olarak görülmek istiyorsa, temsilcilerinin bağnazlığı ve dini nefreti teşvik etmek için tasarlanmış etkinliklere katılmasına izin veremez." dedi. 

prnewswire'ın haberine göre CAIR, Donald Trump'ın başkan olmasından itibaren Amerikalı Müslümanların zor zamanlar yaşadığına dikkat çekti ve medyanın bu zorluğa ve ayrımcılığa çanak tutmaması gerektiğine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.