Müslüman doktorlar Amerika'da 'doğru İslam' için ücretsiz hizmet veriyor

Müslüman doktorlar Amerika'da 'doğru İslam' için ücretsiz hizmet veriyor

ABD'nin Alabama Eyaletindeki bir kaç Müslüman doktor bir araya gelerek sığınmacı, fakir ve sigortasızlara ücretsiz sağlık hizmeti veriyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri'nin Alabama Eyaleti'nde bulunan Hoover'da bir araya gelen ülkenin farklı yerlerinden gelen Müslüman doktorlar, açtıkları klinik ile merhamet örneği gösteriyor.

Ülke genelinden Hoover'a gelen bir çok Müslüman doktor, öncelikle fakirlere ve sigortasızlara yardım etmek için bağışlarla finanse edilen kendi tesislerini açtı. Bu kliniğin temelleri ise 10 yıl önce verilen eğitimler ile başladı. O günden bu güne büyük gelişim kaydeden Müslüman doktorlar, kendilerinden sonra burayı emanet edecek doktorları da yetiştiriyor.

Alabama Kızılay Kliniği ismi verilen bu yer, Hackberry Lane'de bulunan Hoover Crescent İslam Merkezi'nin dışında faaliyet göstermektedir. Özellikle her pazar günü saat 14.00 ile 16.00 arasında hastaneye gelen tüm fakir, sığınmacı ve sigortasız kişilere ücretsiz muayene, aşı ve laboratuvar hizmeti veriyor. Bunun dışında da haftanın belli günlerinde fakirlere özel ilaç dağıtımı ve muayene hizmeti de veriyor.

Klinikte 16 Müslüman doktor çalışıyor. Hangi dinden olursa olsun tüm muhtaç hastalara yardım ediliyor. 

Klinikte tedavi olan ve soy ismini vermeyen Aly adlı bir muhtaç kişi, sigortasız bir şekilde kendilerine bakan doktorlara sonsuz teşekkürlerini iletirken şu sözleri söylüyor; "Bu harika tüm ücretsiz hizmetler ve tüm profesyonel doktorlar ile burada olmak güzel. Bize merhameti öğrettiler."

Dinimi doğru temsil edersem algı operasyonlarını bertaraf ederim

Kliniğin kurucularından Talha Malik, iç tıbbı öğrenmek üzere Haziran 2001'de Pakistan'dan New York'a göç etti. Malik, buraya uyum sağlayıp, mesleği öğrendikten sonra arkadaşları ile birlikte insanlara yardım edecekleri bir proje üzerine çalışmaya başlamış. Özellikle ABD'deki sağlık hizmetlerinin çok pahalı olduğunu fark eden Malik, bu nedenle sağlık hizmetinden faydalanamayan pek çok fakir olduğunu da görmüş.

Malik, "İslam'ın olumsuz algılanışının herkese kötü niyetle dayandığını sanmıyorum, İslam'ın şiddet uyguladığını veya İslam'da şiddet uyguladığına dair algı operasyonları buna neden oluyor. Fakat bizden daha az maddi imkana sahip olan dul kadınlara, fakirlere, muhtaçlara yardım etmek de bana dinim tarafından öğretildi. Dinimi doğru temsil edersem bu algı operasyonlarını da bertaraf ederim" dedi.

Chorlotte Observer'ın haberine göre klinik 2017 yılında 396 muhtaç hastayı düzenli olarak muayene etti ve sağlık ihtiyaçlarını karşıladı. Alabama genelinde ise 4 bine yakın sigortasız insan bulunduğu tahmin ediliyor. Klinik, bütün hastalara yardım etmenin mümkün olamayacağının farkında olsa da, sayıyı her geçen gün arttırmanın yollarını arıyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.