'Müslüman akıl sağlığı' konferansı düzenleniyor

'Müslüman akıl sağlığı' konferansı düzenleniyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkenti Washington D.C.'de yapılacak 'Müslüman akıl sağlığı' konferansı Batı'da yaşayan Müslümanlar için son derece faydalı olacak.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- 15-17 Mart tarihleri arasında Michigan State Üniversitesi'nin hazırlayacağı ve Washington D.C.'de yapılacak olan 'Müslüman akıl sağlığı konferansı' için son hazırlıklar tamamlanıyor.

Konferansın konusu 'Sosyal adalet ve psikolojik travma' olacak. Konferans boyunca sunumlar, ara oturumlar ve film gösterimleri olacak.

Psikiyatri asistanı ve konferansın kurucu direktörü Farha Abbasi, konferanslar boyunca ABD'deki imamlara kriz eğitimi de verileceğini söyledi. Bu eğitimlerdeki amaç ise ABD'deki afetler sırasında paniklemelerini önleyip topluluğa önderlik etmelerini sağlamak.

Konferansın iki ana amacı bulunuyor. İlk amaç olarak Batı'daki sosyal hayat içinde kötü muamele görmeleri her an muhtemel olan Müslümanların yaşadıkları travmaları atlatmalarını sağlamak, ikincisi ise Müslümanlar arasında ruhsal hastalıkların farkındalığını arttırmak. 

Bu amaçla pek çok imam ve Müslüman önder eğitilecek ve bu bilgiler cemaatler ile paylaşılacak.

Abbasi, konferansın Washington'da yapılmasının yeni katılımcılar getireceğini ve katılımı artıracağını düşünüyor. Abbasi konferansı şu şekilde yorumluyor;

“Artık politikaları etkileyecek yeterli araştırma verisine sahibiz. Amerika'daki Müslümanların zihinsel esenliği için proaktif bir akıl sağlığı politikasını savunmayı umuyoruz” 

MSU'nun verdiği bilgilere göre konferansa kayıt ücreti fakülte personeli, dini liderler veya diğer profesyoneller için 250 dolar, öğrenciler için 75 dolar olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum