Muhammed Ali Sabuni: Said Nursi'nin hocası, diploması, okulu bu ayettir

Muhammed Ali Sabuni: Said Nursi'nin hocası, diploması, okulu bu ayettir

Sabuni, ayağa kalktı dedi ki, "Bu Said Nursi'nin ilmi neredendir? Dünyanın her yerinden bu kadar profesörler toplanmış..."

RİSALEHABER

Dün Hakkın rahmetine kavuşan Arap dünyasının önde gelen alimlerinden Suriyeli Muhammed Ali es-Sabuni'nin cenaze namazı bugün öğle namazını müteakip İstanbul'da Merkezefendi Camisi'nde kılınacak ve Merkezefendi Mezarlığı'nda defnedilecek.

İslam dünyasında yazdığı eserlerle önemli bir yere sahip olan Ali es-Sabuni, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri hakkında da konuşmuştu.

Sabuni'nin sözlerini İhsan Kasım Salihi ve Abdullah Tekin aktarıyor. Salih Okur'un Cevaplar.org'da yayınladığı röportajlardaki ilgili bölümler şöyle:

Yahu bu ilham değildir de nedir?

İhsan Kasım Salihi anlatıyor:

Muhammed Ali Sabuni ile bir meclisteydik. Biz arkadaşlarla sohbet ediyoruz. O ise eline Lem'alar'ı almış, mütalaa ediyor. Kapattı, dedi ki; "Yahu bu ilham değildir de nedir?"

"Hocam nereyi okuyorsun" dedik.

"Hastalar Risalesini dedi.

Bu Said Nursi'nin ilmi neredendir?

Yine Sabuni, bir sempozyumda Üstadla alakalı daha enteresan bir şey demişti. Ayağa kalktı dedi ki, "Bu Said Nursi'nin ilmi neredendir? Dünyanın her yerinden bu kadar profesörler toplanmış. Bu kadar ilim adamı bir araya gelmiş. Bu zatın ilmi neredendir? Doğru dürüst bir okul okumamış. Doğru dürüst bir hocası, bir diploması yok. Ya bu ilim buna nereden gelmiş. Bu kadar insan ondan ilim alıyor, bu nasıl oluyor? Sonra kendisi ayet-i kerimeyi okudu; "Vettakullahe ve yuallimeküm" "Siz Allah'tan korkarsanız, takva sahibi olursanız, o size öğretir. İşte bu zatın hocası, diploması, okulu budur."

O zatın eseri sünuhat-ı kalbiyedir

Abdullah Tekin Hocaefendi anlatıyor:

"Muhammed Ali Sabuni, İstanbul’da sempozyumlardan birinde söz aldı, dedi ki; “Ben müfessirim. Geçmiş bir çok müfessirleri tenkit de etmişimdir. Ama Bediüzzaman’ın eserlerini okurken, baktım bütün latifelerimde ayrı bir intibah hissettim. Evet, o zatın eseri sünuhat-ı kalbiyedir.”

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum