Mikroplar hasta etmiyor, doğal dengeyi koruyor

Mikroplar hasta etmiyor, doğal dengeyi koruyor

Hayatın her yerinde bulunan mikroplar; toprakta, suda, bitkilerde ve hayvan vücudunda da yaşıyor. Hava akımlarıyla yeryüzünden atmosferin üst tabakasında kıtadan kıtaya dolaşıyor.

Meydan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Dr. Arslan Mayda, Işık Yayınları'ndan çıkan “Tıbb-ı Nebevî – Koruyucu Hekimlik” kitabında, mikroorganizmaların ayrıntılarına değiniyor. Mayda, mikroorganizmaların dünyadaki hayatın devam etmesi için anahtar role sahip olduğunu, beslenmeleri için, hayvan ve bitki artıklarını kullandıklarını belirtiyor. mikropların büyük çoğunluğunun insanlardaki hastalıklarla hiçbir ilişkisinin olmadığını dile getiren Mayda, insanların temizlik kurallarına uyması halinde hastalık meydana getiren mikroorganizmaların hastalığa sebep olmak yerine doğal dengenin korunmasına katkıda bulunacaklarını vurguluyor.

Dr. Arslan Mayda, mikroplarla ilgili şu bilgileri veriyor: “Canlılarda 25'in üzerinde element, organik bileşikler halindedir. Bunların her birinin ayrı mikroorganizma grubuyla parçalanıp tekrar hayata kazandırılması baş döndürücü bir organizasyondur. Yeryüzündeki bu büyük olaya eskiden beri ‘ölüler çürüyor' denilip geçilmiştir. Kabaca bakıldığında bu doğrudur, ancak bilimin gözüyle ayrıntılara inildiğinde karşımıza olağanüstü bir işleyiş çıkmaktadır. Bitki ve hayvan artıklarının yeryüzünden temizlenmesi, temizlenirken de bunların toprağın unsurları haline getirilerek yeniden bitkilerin beslenmesi için sunulması son derece ciddi ve önemli olaylardır.”

Güneş ışığıyla ısınmış suyla yıkanın

Temizlik için suyun hayatımızdaki önemine de değinen Mayda, yemek ve içmek için tercih edilen suyun önemli olduğunu belirtiyor. Banyo suyunun da temizliğine dikkat çekiyor ve yıkanmada güneş ışınıyla ısıtılmış suyu öneriyor. Mayda kitabında, mikroorganizmalar dışında, koruyucu hekimliğe, sağlıklı olmak için yapılması gereken vücut temizliğinin yollarına, buruna çekilen suyun basınçla dışarı atılmasına, sabah üç defa burun temizliğinin yapılmasına, göz temizliğine, suyla yapılan mekanik temizlik, kulak temizliği ve vücut kıllarının temizliğine kadar birçok konuda bilgi veriyor.

Zaman
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.