Mevlid-i Nebi haftası nedir?

Mevlid-i Nebi haftası nedir?

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yeni ismi ile ilk kez idrak edilecek organizasyonlar 'Mevlid-i Nebi Haftası' başlığında toplanacak.

RİSALEHABER- Türkiye'de uzun zamandır idrak edilen 'Kutlu Doğum Haftası' son yıllarda büyük tartışmalara neden oluyordu. Bu konuda bir süre sessiz kalan Diyanet, bu yıl kanun yönetmeliğinde bir değişikliğe giderek artık bu haftanın ismini 'Mevlid-i Nebi Haftası' olarak idrak edileceğini duyurdu.

Diyanet'in aldığı karar ile Mevlid-i Nebi Haftası Rebiülevvel Ayı'nın 12.gecesi başlayacak. Bu da Miladi olarak 20 Kasım 2018 Salı gününe denk geliyor. 

Konu ile ilgili karar Resmi Gazete'de "Kutlu Doğum Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutlama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" olarak yer aldı.

Aynı yönetmelik değişikliğinde normalde 14-20 Nisan arasında kutlanan haftanın Hicri olarak Rebiülevvel'in 12.gecesine sabitlenmesi kararlaştırıldı.

Mevlid-i Nebi haftası ile ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş;  “İnsanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarmak üzere Rabbimizin gönderdiği yüce Peygamberimizin doğumunun sene-i devriyesinin heyecanı artık bütün dünyayı kaplamaya başladı. Biz de o heyecanı birlikte yaşamak için bu yılın Mevlid-i Nebi etkinliklerini bugün başlatmaya karar verdik” dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum