'Mekke Belgeseli' İngiltere'yi şehir şehir dolaşacak

'Mekke Belgeseli' İngiltere'yi şehir şehir dolaşacak

'Kamera Arkası'nda Mekke' adlı bu belgeselin yönetmen koltuğunda İngiliz Vatandaşı Müslüman Yönetmen oturuyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- 'Behind the Scenes Mecca: One day in Haram' (Kamera Arkası'nda Mekke, Mescid-i Haram'da bir gün) adlı yeni bir belgesel İngiltere'yi şehir şehir dolaşarak gösterime girecek.Hac mevsiminin ardından yayına girecek bu belgeselin hem İngiltere'deki Müslümanlar, hem de gayri Müslimler tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Belgeselin yönetmen koltuğunda İngiltere vatandaşı bir Müslüman olan, yazar, yapımcı ve yönetmen Abrar Hussain yer alıyor.

Belgeselde Mekke çalışanlarının gözünden Mescid-i Haram'ın hikayeleri ve Hac dönemindeki hizmetler anlatılıyor. Ayrıca belgeselde Mescid-i Haram'ın ve Mekke şehrinin tarih boyunca bilinmeyenleri ile 'hikmetli' yönleri ele alınıyor.

The Bolton News'in haberine göre Uluslarası İnsani Yardım Kuruluşu Penny Appeal tarafından dağıtımı üstlenen belgesel İngiltere'nin pek çok bölgesini gezerek gösterilecek. İlk gösterim 21 Eylül 2018 günü Manchester'da Vermillion'da olacak. Ardından ikinci gösterim 24 Eylül 2018 günü Bolton şehrinde, üçüncü gösterim hemen ertesi gün, 25 Eylül'de Oldham'da yapılacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.