Mehmet Ali Bulut: Bu etleri yemeyin Allah’tan uzaklaştırıyor

Mehmet Ali Bulut: Bu etleri yemeyin Allah’tan uzaklaştırıyor

Bulut'tan gıdalarla ilgili ilginç uyarılar

Risale Haber-Haber Merkezi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan gazeteci-yazar Mehmet Ali Bulut, “Çok Yiyen mi Bilir Çok Uyuyan mı?” konusunu işledi. 

“Çok uyumak da beladır çok yemek de” diyerek söyleşisine başlayan Bulut, "Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de bütün ibadetlerin insanın kendisi için olduğunu buyurur. Ama sadece biri hariç; Oruç… Oruç Allah içindir. Bir dalda birçok çiçek açar. Fakat o çiçeklerden çok azı meyve verir. Siz de o meyve veren çiçeklerden olmanız için çok az uyuyun, çok az yemek yiyin. Sürekli yiyerek kendinizi hayvani yaratılıştan insani yaratılışa ulaşamazsınız” dedi.

Bu eti yiyenler Allah’tan uzaklaşır, Allah’ı duyamayız

Hayvanlara murdar sakatatların yedirildiğini kaydeden Bulut, "Bunları alan hayvanların etlerini yiyen de aynı murdar eti yemiş gibi olur. Böylece bu eti yiyenler Allah’tan uzaklaşır, Allah’ı duyamayız. Allah’ı duyamazsak insan olamayız. Senin yaratılışında sunulan değerler, sensörler bu nevi katkı maddelerin bünyeye girmesi ile açılmaz, yok olur” ifadelerini kullandı.

Huzur da, mutluluk da bağırsaktadır

“Bir gıdayı 16 kez çiğnemezsen beyin bu gıdanın ne olduğunu anlayamaz” diyerek sözlerini sürdüren Bulut, "GDO’lu mısırdan yapılmış bir şeker alıyorsunuz. Eğer helal ve haramı bilen, sensörleri açık olanlar bu şekerin sahte olduğunu anlar. Kimse kandıramaz sensörleri açık olanları. Sen yediğinden ibaretsin. İkinci hafızanın bağırsak olduğu bulundu. Ben de şunu diyorum. Huzur da, mutluluk da bağırsaktadır. Nimeti doğru kullanmamız lazım. Kullanamazsak bedenimiz kirlenir, çürür" dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum