Mehmet Akif İnan, manen Said Nursi'nin talebesi sayılır

Mehmet Akif İnan, manen Said Nursi'nin talebesi sayılır

Eğitimci, şair ve yazar Mehmet Akif İnan, vefatının 21. yılında anılıyor

RİSALEHABER

"Mescid-i Aksa" şiiriyle Türk edebiyatında "Kudüs Şairi" olarak bilinen Mehmet Akif İnan, 12 Temmuz 1940'ta Şanlıurfa'da doğdu. 6 Ocak 2000'de yine memleketi Şanlıurfa'da vefat etti.

İnan'ın gençliğinde Risale-i Nur okuduğunu belirten Urfalı yazar Abdülkadir İkbal, "manen Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi sayılırdı" dedi.

İkbal, 2017 yılında Şanlıurfa Olay sitesinde yazdığı yazıda Mehmet Akif İnan'ın İslam aleminin dertleriyle yakından ilgilendiğini belirterek Risale-i Nur medresesinde buluşmalarını ve konuşmalarını şöyle anlatıyor:

Risale-i Nur medresesinde buluştuk

"Merhum Mehmet Akif İnan'ı Urfa'da bulunduğu bir sırada Yusuf Paşa Camii'nin kuzeyinde bulunan Risale-i Nur medresesine davet ettim. Sağ olsun beni kırmadı ve davet ettiğim medresede buluştuk. Yere serilen minderin üzerinde oturduk. Mütevazi bir hali vardı. Sesi tok ve gürdü. Hem sözleri ve hem de bakışları manalıydı. Kendi derdini unutmuş gibiydi. Alem-i İslam’ın içinde bulunduğu durum hakkında üç saate yakın sohbetimiz oldu, birkaç kez çay içtik."

Rahmetli, talebelik yıllarında Risale-i Nur eserlerini okumuş

"Türkiye'de laikliğin dindarları nasıl perişan ettiğini, Kur’an-ı Kerim'in bile suç delili olarak mahkemelere getirildiğini, merhum ve şehit Atıf Hocanın Osmanlı döneminde şapka ile ilgili yazmış olduğu eserinden dolayı idam edildiğini ve Cumhuriyet döneminde memleket memleket gezen İstiklal mahkemelerinin hakimleri olan Üç Aliler tarafından verilen kararlarla, yüzlerce insanın dindar olmalarından dolayı idam ve mahkum edildiğini, camilere kilise gibi sıralar konmak için çalışma yapıldığını ve Risale-i Nur eserleri yüzlerce defa beraat kararı aldığı halde tekrar tekrar mahkemelere verildiğini, dünya hukuk tarihinde emsali olmayan bir hukuksuzluk yaşandığını” laiklik üzerinde, hem sohbet ettik hem de dertleştik.

"Rahmetli, talebelik yıllarında Risale-i Nur eserlerini okumuş, hizmete aşina ve manen de Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi sayılırdı. Çünkü Said-i Nursi, Risale-i Nurlardan bir ders dinleyeni dahi talebe olarak kabul ediyordu."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.