Mehmet Abidin KARTAL

Mehmet Abidin KARTAL

Kalemimin sözleri

Kalemi tutma ve yazı yazma sıfatı insan eline verilmiştir. El, kalemin efendisidir. Efendi halim, selim, doğru ise kalem de hayırlıdır, mülayimdir. Sevgi, muhabbet, barış mesajlarını yayar. Efendi hırçın, acımasız ve asabi ise kalem de hırçın, acımasız, asabi ve hayırsızdır. Düşmanlığa, haksızlığa, fitneye, adaletsizliğe vasıta olur. Bugün dünyadaki sıkıntılar, güvensizlik güçlü olanların ‘Ben güçlüyüm, onun için ben haklıyım’ yaklaşımından kaynaklanıyor. Burada kalemi elinde tutanlar hayırsız, adaletsiz, acımasız, merhametsiz, menfaatleri için; insan öldürmekten, çocuk öldürmekten, dünyayı kan gölüne çevirmekten, sömürmekten zevk alanlardır.

İnsan hayatı kaleme benzer. Hayatta yapıklarımız kalemin yazdıklarıdır. Yapığımız yanlışları bir daha yapmamak için silgi olmasını da bilmeliyiz. Kalem değerlidir. Hediye olarak verilir. Hatta hatıra olarak saklanır. Kalemle eser bırakılır ve kalemler hep yaşar…

Kalem ve yazı bizlere Kur’anı okumak, yaşamak ve tebliğ etmek sorumluluğu ile birlikte, tüm amellerimizin yazı ile kayıt altına alınıyor olduğunun şuuruyla yaşamamızı sağlamalıdır. Çünkü, Kader kalemi her şeyi kayıt altına alarak yazmaktadır. İnsanın ömrü boyunca işlediği iyi-kötü amelleri, Kirâmen Kâtibîn melekleri tarafından yazılmaktadır. Konuşmalarımız hava sayfasına yazılmaktadır. Teknoloji seslerin kaybolmadığını söylüyor. Kaleme doğru şeyler yazdırmalı. Kalem doğru şeyler yazarsa hayra, yanlış şeyler yazarsa şerre sebep olur. ‘Sabredersen kalemin yazdığı olur. Sevap kazanırsın. Sabretmezsen yine kalemin yazdığı olur günah kazanırsın.’ Hz. Ali (r.a)

Alemlerin Rabbi Allah kudret ve kader kalemini öylesine kusursuz kullanır ki gözle göremediğimiz mikroskobik alanlarda muazzam rakamlar ve detaylar saklar. Örneğin atomun çekirdeğinde kainattaki en büyük kuvvet saklı. Minik bir tohumda devasa bir ağaca dair tüm bilgiler kodlu, yazılmış. Yine çıplak gözle göremediğimiz kar tanelerinin her biri bir diğerinden farklı ve her biri birer sanat harikası. Kainatta ise Güneş ile Dünya arasındaki uzaklık, atmosferdeki gazların insan yaşamına en uygun oranları, güneş ışığının özelliklerinin fotosentez için uygunluğu, gece ve gündüzün oluşumu, suyun canlı yaşamına olan uyumu, hayvanların, bitkilerin, dağların, bulutların, hücrelerimizin ve her birindeki DNA’nın yapıları; bütünü birbirinden ayrı ve bütünü muhteşemdir, sanatlıdır. "Sanatlı bir eser sanatkarı icab eder".

“Eğer yeryüzündeki ağaçlar kalem, denizler de mürekkep olsa, arkasından yedi deniz daha ona katılsa, Allah’ın sözleri (yazmakla) yine de tükenmez. Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.” Lokman suresi 27. ayet

Kalem bazen keskin bir bıçak, bazen uzlaştırıcı bir alet ve bazen de her alanda ilerlemeyi sağlayacak bir nesnedir. Ona hangi misyonu yüklersek etkisi o yönde olur. Bu yüzden kalemimizi kullanırken kin, öfke kusmamalıyız. Sevgiyi, kardeşliği, barışı, paylaşmayı, tefekkürü yazmalıyız. Kalemimiz her zaman kin ve nefretten arındırılmış, iman süzgecinden geçmiş, adil, topluma doğru mesaj veren, haktan hukuktan ayrılmayan düşünceleri, hikmeti yazmalıdır. Kalem doğru bilgiyi dağıtmalıdır. Kalemimizden dedikodu, beddua, iftira, fitne, ayrıştırıcı kelimeler dökülmemelidir. Dostluğumuza, kardeşliğimize, aile bağlarımıza zarar vermemelidir. Kalem sorumluluktur. Kalemi kullanan bu sorumluluğun hesabını vereceğini unutmamalıdır. Yazmak, sonsuzluğa mektup atmak gibidir. Eli kalem tutanlar doğruyu yazmalıdırlar. Doğru, insana mutluluk ve huzur getirir. Kalem dünyada ve ahirette kullanana şahitlik yapacaktır.

İmanı, sevgiyi, kardeşliği, barışı, paylaşmayı, tefekkürü yazmaya çalıştığım, "Kalemimin sözleri " kitabımı sizlerle baş başa bırakıyorum. (iskenderiyekitap.com)

kitap.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum