Mehmed Fırıncı Ağabey'den Ayasofya açıklaması: Bediüzzaman'ın üç isteği de gerçekleşti

Mehmed Fırıncı Ağabey'den Ayasofya açıklaması: Bediüzzaman'ın üç isteği de gerçekleşti

Bediüzzaman Hazretlerinin talebesi Fırıncı ağabeyin heyecanı

Bediüzzaman Hazretlerinin talebesi Mehmed Fırıncı ağabey, Danıştay’ın Ayasofya hakkındaki kararının açıklandığını öğrenince, “Allah Allah, Maşallah” diyerek heyecanını dile getirdi ve Ayasofya’nın ibadete açılmasının 17 Temmuz 2020 Cuma gününe yetiştirileceğini duyunca tam altı kez sağ elinin avucunu sol elinin arkasına vurarak “Fesübhanallah, Allah Allah” diyerek sevincini belirtti ve şu açıklamayı yaptı:

“Doğrusu muhterem Cumhurbaşkanımızla ilk defa Çankaya köşkünde görüştüğümüzde, bu Ayasofya meselesi de gündeme gelmişti. ‘İnşallah zamanı gelince hazırlanır’ demişti.

"Çok şükür, aradan altı yedi sene geçti ki Şura-yı Devletin, yeni tabirle Danıştay’ın böyle bir karar vermesi, Türk milleti için ve Alem-i İslam için büyük bir bahtiyarlık oldu.

Çünkü Ayasofya Fatih Sultan Mehmet hazretlerinin büyük bir yadigarı ve İslam fethinin bir sembolüdür. Zaten Hazret-i Üstad’ın da üç isteği vardı: Ezan, Risale-i Nurların Diyanet'te neşri ve Ayasofya’nın açılması. Ve hepsi oldu. Elhamdülillah, Maşallah, Sübhanallah! Sevincimi nasıl ifade edeceğimi bilemedim.

eabjjdsx0a4limb.jpg

Bu günkü bütün idareleri, başta Cumhurbaşkanımızı ve bütün hukuk sistemlerini bütün kalbimizle bütün duygularımızla tebrik ederiz. Allah razı olsun. Teşekkür ederiz. Milletimizin kalbine tercüman oldular. Böyle büyük bir saadete vesile oldular. Inşallah huzur-i İlahide bunun mükafatını görürler.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fırıncı ağabey telefonda konuştu

Bediüzzaman Hazretlerinin talebesi Mehmet Fırıncı ağabeyi arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hayırlı Mübarek Olsun” dedi. 

“Dualarınız, gayretlerinizle Rabbim Nusretini gönderdi. Elhamdülillah bugünlere geldik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Fırıncı ağabey de “Nasıl bayram yaptık. Bugün akşam namazını Ayasofya’nın önünde kıldık. Size de dua ettik. Doğrusu Sungur ağabeyin vefatından sonra, bizi davet etmiş. Orada söylemiştiniz. ‘Zemininin hazırlanması’ diye ve hazırlandı, hazırlandı, hazırlandı. Geldi Elhamdülillah Allah razı olsun nasıl dua edeceğimizi bilemiyoruz.” dedi.

“Bütün kardeşlerimize çok çok selam İnşaallah” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “24 Temmuz’a kadar yapacağımız şeyler var. Hazırlayacağız orayı İnşaallah kadınlara da özel yerler yapacağız. Bütün kardeşlerimizin dualarını bekleriz” diye konuşmasını tamamladı.

İşte o görüşme:

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum