Mehdilik iddiasında bulunanlar ruh hastası

Mehdilik iddiasında bulunanlar ruh hastası

Prof. Göka: Her klinikte mehdi kontenjanı var

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-KAYSERİ

Prof. Dr. Erol Göka, mehdilik iddiasında bulunanların ruh hastası olduklarını söyledi.

Erciyes Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen II. Ulusal Maneviyat Psikolojisi Sempozyumu'nda "Mehdilik İddiası ve Psikopatoloji" konulu bir sunum yapan Göka, bu konuyu araştırınca bütün dinlerde kıyamet ve insanüstü bir kurtarıcı beklentisinin olduğunu öğrendiğini söyledi.

Tuhaf bir çağda yaşadığımızı belirten Göka, "Bu çağda çok fazla ruhsal derebeyi çıkıyor. Bunlar içinde de mehdiler çıkıyor" dedi.

Göka sözlerini şöyle sürdürdü:

HER KLİNİKTE MEHDİ KONTENJANI VAR

"Yakın bir zaman kadar klinik yönetiyordum. 30 yataktan 4-5 tanesi mehdilere ayrılmıştır. Her klinikte mehdiler vardır. Mehdi olduğunu iddia edenlerle en çok biz doktorlar karşılaşırız.

"Mehdilik iddiasını tarihsel ve psikolojik yönden değerlendirdiğimizde, tarihin her döneminde mehdi iddiasında bulunanlar ve onlara katılanlar olmuştur. Genellikle toplumun zor döneminde mehdi beklentisi artar düşüncesi doğru değil. Osmanlının yükselme döneminde bu iddialar vardı. Bu gidişle mehdilik iddiasının artacağı beklentimiz var. Şu anda İslam dünyasında 200, Türkiye'de 6 tane mehdilik iddiasında bulunanlar var.

RUHSAL SIKINTI YAŞIYORLAR

"İnsanların büyük çoğunluğu kime inanacağını bilmiyor. Bir kısmı da kendine çok inanıyor, güveniyor ve insanların da kendisine bağlanmasını bekliyor. 

"Mehdilik iddiasında bulunanların ruhsal sıkıntı yaşadıklarını biliyoruz. Akıl sağlığı güzellik kadar görünür bir şeydir. Saçma sapan konuşurlar. Akıl hastasıdırlar. Cezai ehliyetleri yoktur. Bizim yardımımıza ihtiyaçları vardır. Size düşen onları bize getirmektir.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum