Masasında gördüğü bir ayet ile Müslüman olan Japon Profesör

Masasında gördüğü bir ayet ile Müslüman olan Japon Profesör

Japonya'nın ve Dünya'nın sayılı Üniversitelerinden biri olan Keio Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi alanında ders veren Prof. Dr. Atsushi 'Kemal' Okuda, İslamiyeti seçme nedenini ve İslam öncesi hayatını anlattı.

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-Japonya'da yükselen değerlerden biri de İslamiyet. İslam, tüm Dünya'da olduğu gibi üzerinde çalışmalar yapan ve okuyan herkesi etkisi altına alıyor. Bunun bir örneği de Japonya'dan. Ülkenin ve Dünya'nın prestijli üniversitelerinden biri olan Keio Üniversitesi'nde Politika Bilimi konusunda eğitim veren Prof. Dr. Atsushi 'Kemal' Okuda (Kemal ismini Müslüman olunca aldı) Müslüman olduktan sonra ilmi seviyesi ve davranışları ile üniversite bünyesindeki pek çok Japon'un İslam'ı seçmesine vesile olmuş.

Okuda, İslam'ı seçme yolculuğuna üniversitedeki 3. yılında İslamiyeti ve İslam Dünyasını araştırarak başlamış. Henüz öğrenci iken İslam ve Şeriat ile ilgili derslere katılan Okuda, o zamanlar İslamiyet hakkında pek birşey bilmediğini söylüyor.

Bir ayet sayesinde Müslüman oldum

İslam derslerine girdikçe, Müslümanlığa olan ilgisinin arttığını söyleyen Okuda, Müslüman olmasına vesile durumun ise masanın üzerinde gördüğü Kur'an-ı Kerim ve bir ayet sayesinde olduğunu belirtiyor.

Ayette şu yazıyordu; Rum Suresi 20.Ayet: "Sizi topraktan yaratmış olması, O'nun ayetlerindendir; sonra siz, (yeryüzünün her yanına) yayılmakta olan bir beşer (türü) oldunuz."

Ayeti okumadan önce İnsanlar ile sorunları ve insanlara karşı önyargıları nedeniyle bunalımda olduğunu söyleyen Okuda; "Ayeti okumam ile birlikte adeta kalbim yumuşadı. Evet, hepimiz topraktan yaratılmıştık. O zaman neden insanlara bu şekilde yaklaşırdım ki? Ayeti okumadan önce kendimi beğenmiş biriydim. Ayeti okumam ile birlikte kalbim yumuşadı" ifadeleri ile İslam ile tanışma serüvenini özetliyor.

İslamiyet'i seçmeden önce barbardım

İslamiyet ile tanışmadan önce bambaşka biri olduğunu söyleyen Okuda'nın yaşamı adeta kökünden değişmiş. Okuda İslamiyet öncesi yaşamında kendini beğenmiş, katı, kaba ve kendi deyimi ile 'barbar' biri olduğunu söylüyor. Fakat Müslüman olduktan sonra davranışlarındaki kibarlık ve ilmi seviyesi ile pek çok Japon genci de İslam ile tanıştırmış.

İslaminjapanmedia'nın haberine göre, Okuda şimdiki hayatını şu şekilde niteliyor; "Allah'a sonsuz hamd ve şükürler olsun ki şu an Müslüman'ım. Bu Allah'ın hayatıma verdiği en büyük hediye. Ben de kalan yaşamımda bunun kıymetini bilmek istiyorum"

Kaynak: Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum