Malezya İslam Ünversitesi Said Nursi Merkezi'nden mezun oldular

Malezya İslam Ünversitesi Said Nursi Merkezi'nden mezun oldular

Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde 20 ülkeden 150 öğrenci katıldı

Malezya Uluslararası İslam Ünversitesi’nde bulunan Bediüzaman Said Nursi Eğitim, Araştırma ve Danışmanlık Merkezi (NRTC)’nde 2018-2019 yılı 2. dönem Risale-i Nur Kursları tamamlandı. İngilizce, Malayca ve Arapça dillerinde icra edilen kursların sonunda sertifika merasimi yapıldı.

Kurslara lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde 20 ülkeden 150 öğrenci katıldı, 85 tanesi sertifika almaya hak kazandı.

Sertifika programında Hayrat Vakfı Malezya Temsilcisi Sadık Özata ve NRTC Müdürü Yusuf Kara birer konuşma yaptılar. Ardından kursiyerlerin kurslar hakkındaki düşünce ve duyguları alındı. Kursiyerler Bediüzzaman Said Nursi’yi ilk defa tanıdıklarını ve verilen eğitimlerden istifadelerini dile getirdiler.

Malezya’da “Parlak Yıldızların Sesi” Programında Bediüzzaman Said Nursi Sunumu

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Bediüzzaman Said Nursi Eğitim, Araştırma ve Danışmanlık Merkezi (NRTC) Müdürü Yusuf Kara, üniversitenin Gazetecilik Öğrenci Kulübü ve Üniversite Kütüphanesi işbirliğiyle organize edilen “Parlak Yıldızların Sesi” başlıklı TedTalk programına konuşmacı olarak davet edildi.

Yusuf Kara, “Bediüzzaman Said Nursi’nin Hayatı ve Mücadelesi” başlıklı konuşmasında Türkiye’de İslam’ın ve imanın muhafasında Bediüzzaman Said Nursi’nin rolü ve telif ettiği Risale-i Nur günümüz dünyasındaki yerinden ve öneminden bahsetti.

Konuşması dinleyiciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Programdan sonra NRTC kurslarına kayıtlar alındı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.