"Lösemili çocukların en temel ihtiyacı sevgi ve umuttur"

"Lösemili çocukların en temel ihtiyacı sevgi ve umuttur"

Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla hasta çocukları ziyaret eden SDİ Dönem Sözcüsü Ali Ramazan Güler, lösemili çocukların en temel ihtiyacı sevgi ve umut olduğunu söyledi.

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (SDİ) bileşenleri 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle YYÜ. Dursun Odabaşı Tıp merkezi Hematoloji Servisinde Tedavi Gören lösemili çocukları ziyaret etti.

Ziyaret öncesi kalede bulunan tarihi Hüsrev Paşa Camisi'nde her pazar günü gerçekleştirilen sabah namazı buluşmalarında bir araya gelen SDİ gönüllüleri, namaz çıkışı cami avlusunda maske takarak lösemili çocuklar için farkındalık meydana getirmeye çalıştı.

Daha sonra Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Hematoloji servisine çocukların enfeksiyon riskine karşı çok az sayıda kişi ile giden gönüllüler serviste tedavileri devam eden 24 çocuğu aileleriyle birlikte ziyaret edip çocukları mutlu etmek için çeşitli hediyeler verdiler.

Etkinlikle ilgili Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi Dönem Sözcüsü Ali Ramazan Güler, bir çocuğun hayatından daha değerli bir şey olmadığını belirtti.

"Lösemi bir kan hastalığıdır." diyen Güler, "Damarlarımızda dolaşan kanın yapıldığı yer kemik iliğidir ve kök hücrelerin anormal hücreye dönüşmesi ile lösemi hastalığı ortaya çıkar. Lösemi tedavi edilebilen bir hastalıktır. Bu tedavi süresince bağışıklık sistemi zayıf düşmüş çocuklarımızın enfeksiyondan korunmak için maske takmaları gerekmektedir. Ancak çocuklarımız taktıkları maskeleri nedeniyle maalesef sosyal dışlanmışlık yaşamaktadırlar. Bizlere düşen görev çocuklarımıza bu sosyal dışlanmışlığı yaşatmadan yılın bir haftasında değil tüm haftalarında yanlarında olabilmektir. Lösemi tedavisi gören çocuklarımızın moral ve motivasyonlarının da sevgiyle yüksek tutulması oldukça önemlidir. Çünkü lösemili çocuklarımızın en temel ihtiyacı sevgi ve umuttur. Bizlerde minik bedenli kocaman yürekli çocuklarımıza sevgimizi hissettirmek uzun süreli tedavi süreçlerinde umutlarını tazeleyip destekçileri olduğumuzu vurgulamak için bu ziyareti gerçekleştirdik ve belirli periyotlarla da bu ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.