Londra'da '500 kilise kapandı, 400 Cami açıldı' iddiası

Londra'da '500 kilise kapandı, 400 Cami açıldı' iddiası

İngiltere'nin Başkenti Londra İslamlaşıyor mu?

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İngiltere'de çok okunan bir haber sitesinin yeni iddiası Londra'da ortalığı birden karıştırdı. Müslüman nüfusunun her geçen gün arttığı Londra'yı Müslüman bir belediye başkanı yönetiyor.

İslam düşmanları ülkedeki Hristiyanları, Müslümanlara karşı kışkırtmak için her gün farklı bir yöntem deniyor. Bunun son örneği birden ortaya çıkan ve sosyal medyada elden ele dolaşan bir haber oldu.

"Londra'da 500 Kilise kapatıldı, 400 yeni cami açıldı"

Ülkede çok okunan bir haber sitesinin 5 Mart'ta yayınlanan haberine göre Londra'da bir yıl içinde 500 Kilise kapatılırken, 428 yeni caminin açıldı. Bu haber bir anda elden ele yayıldı ve pek çok kişi Londra'ya İslam Şeriatı geleceğini ve başkentin artık bir İslam şehri olduğunu yazdı. 

Fakat iddiaları inceleyen Snopes adlı site, bu iddianın kısmen doğruluk payı içerse de, rakamların çarptırma olduğunu söyledi.

Londra'da 428 Cami açıldı mı?

Londra'da son yıllarda camilerin sayısı giderek artıyor. Müslümanların artan nüfusu ve gelen göçler her seferinde yeni cami ihtiyacı doğuruyor. Fakat rakam bu kadar büyük değil. Haberi yapan site 2000 yılında yapılmış bazı camileri de örnek gösteriyor. Örneğin Finsbury Park Camii bunlardan biri.

Yine sitenin iddiasına göre açılan Camiler kapanan Kilise binalarına yapılıyor. Fakat bu iddia da asılsız ve kışkırtma amaçlı görünüyor. Ayrıca Londra'daki çoğu Cami 300 ila 500 kişilik küçük cemaatlere hizmet ediyor.

Snopes'ın incelemelerine göre son 5 yıl içinde inşa edilen cami sayısının 200 olduğu düşünülüyor.

500 Kilise kapandı mı?

Yine Snopes'ın yaptığı incelemeye göre Londra'da kiliseler hızla kapanıyor veya küçülüyor. Fakat bunun Müslüman nüfusun artması ile ilişkisi bulunmuyor. Londra başta olmak üzere İngiltere Hristiyanları artık kiliseye olan bağlılığını kaybetti. Bu yüzden kiliseler üye bulmakta zorlanıyor ve kapanmak zorunda kalıyor.

İngiltere'de 2020 yılında kilise sayısının 40 bin civarına kadar düşmesi bekleniyor.

Snopes'a göre yapılan haber tamamen Hristiyanların korkularını kullanmak ve onları Müslümanlara karşı kışkırtmak amacı taşıyor. İngiltere'de pek çok asılsız haber ile Müslümanlara karşı algı operasyonu yapmak ve onları mağdur bırakmak son yılların popüler yöntemi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.