Limon ve soğanlı bu formül, koronavirüse karşı etkili

Limon ve soğanlı bu formül, koronavirüse karşı etkili

Kainat eczanesinin şifa kaynaklarından soğan ve limon bir araya gelince bakın neler oluyor

Soğuk algınlığı, grip veya nezle ile çok benzer belirtileri olan koronavirüs dünya gündemindeki bir sağlık sorunu olarak hayatımızda yer aldı.

Koronavirüse karşı en başta hijyene dikkat edilmesi gerekiyor. Ondan sonra da bu virüse etkili olacak kainat eczanesinden nimetleri tüketmeye.

Limon ve soğan karışımı soğuk algınlığına karşı şifası ile bilinir. Aynı karşımın koronavirüs üzerinde de etkili olduğu belirtiliyor. 

Soğan kalp rahatsızlıkları, diyabet, kemik erimesi ve daha pek çok hastalığın tedavisinde kullanılır. Antikanser, antikolesterol ve antioksidan etkileriyle de bilinir. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayılamayacak faydaya sahiptir. Ancak soğanı pişmeden yemek her zaman mümkün değildir. Kokusu nedeniyle pek sık tüketilemeyen bu sebze için ilaç etkisinde bir tarif de bulunur:

Soğan ve limonun ilaç etkisi

Bir soğan ve yarım limonu alın. Soğanı doğrayın ve sıkılmış limon suyunu soğanın üzerine dökün. Karıştırın ve bu karışımı 30 dakika bekletin. Dilerseniz üzerine pul biber, isot veya kara biber de dökebilirsiniz.

Soğanın kokusu ve keskin tadı limon suyu tarafından nötrleştirilir. Tadı ve kokusu değişse de sağlığa faydaları aynı şekilde korunur. Ayrıca C vitamini açısından zengin olan limon da şifa olur inşallah. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.