Lavanta detoksu ile temizlenin!

Lavanta detoksu ile temizlenin!

Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, günümüzde ki hareketsiz yaşam tarzı, oksijen azlığı, stres, katkılı ve mevsim dışı gıdalarla beslenmenin normal kabul edildiğini ancak doğal olanın bu olmadığını söyledi.

Dr. Gönül Ateşsaçan, “Bedenin normal sistemleri yetersiz kalıyor, asit miktarı vücutta artıyor ve daha bir çok sebepten dolayı insanların vücutları yorgun düşüyor. Bunlardan korunmaları için kişilerin mutlaka detoks yaparak toksinlerini vücutlarından atmaları gerekir” dedi.

Bu konuda erkeklerin kadınlara göre biraz daha farklı olduğunu söyleyen Dr. Gönül Ateşsaçan, “Erkeklerde yaşanan öfke kadınlara göre daha yüksek fakat duygu paylaşımı ise daha azdır.Kadınlar duygularını daha kolay ifade edebiliyor, paylaşabiliyor.Bu nedenle erkeklerde öfke nedeniyle karaciğer daha fazla etkilenir.Bunun yanında beyler daha çok protein ağırlıklı beslendikleri için hem de karaciğerleri daha hassas olduğu için karaciğer temizliğine mutlaka dikkat etmeleri gerekiyor” diye konuştu.

Lavanta detoksu öneren Dr. Gönül Ateşsaçan, daha sonra şunları kaydetti; “Evde çok kolay bir şekilde yapacağınız lavanta detoksu ile yorgun olan vücudunuza baharı getirebilirsiniz.

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı lavanta ,5-7 adet enginar yaprağı (bir enginarın iç yaprağı ve dış yapraklarından)
3 avuç kuru hindibağ , 1 parça kök zerdeçal ,1.5 litre su

Hazırlanışı: Tüm malzemeler bir kapta kaynatılacak, soğuduktan sonra dolapta bekletilmelidir. Hazırlanan bu karışım dolapta saklanarak tüketilmelidir. Bu karışım her hafta yeniden hazırlanmalıdır. Her sabah ve akşam 1 küçük su bardağı, yemekten 20 dakika önce içilmelidir. Toplam 2 hafta (15 gün) devam edilmelidir.” 

IHA


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.