Kurtlar Vadisi Vatan'ın o sahnesi Nur cemaatlerini üzdü

Kurtlar Vadisi Vatan'ın o sahnesi Nur cemaatlerini üzdü

FETÖ elebaşının olduğu karedeki ayrıntı Nur cemaatlerinin tepkisini çekti: Vizyona girmeden değiştirilmesi istendi

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirmeye çalıştığı başarısız darbe girişiminin arka planını anlatan 'Kurtlar Vadisi Vatan' filmi yakında vizyona girecek. Ancak filmle ilgili paylaşılan bir kare Risale-i Nur cemaatini üzdü. 

FETÖ, Risale-i Nur'u sahteleştirmeye çalıştı

Pana Film'in çektiği, başrollerinde Necati Şaşmaz'ın ('Polat Alemdar) oynadığı 'Kurtlar Vadisi Vatan' filminde FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'i tiyatrocu Yücel Erten canlandırıyor. F.Gülen'in konuşma yaptığı sahnede orjinal Risale-i Nur kitaplarının yer alması Nur cemaatlerinin tepkisini çekti. Halbuki FETÖ, orjinal Risale-i Nur'ları değil kendi elleriyle sahteleştirdiği, Risale-i Nur olmaktan çıkan kitapları kütüphanesine yerleştirmişti.

Hükümetten önce Said Nursi'nin hizmet tarzına ve Nur cemaatlerine darbe yapmaya kalktı

FETÖ'nün 17-25 Aralık bürokratik darbe girişiminde çok önce Nur cemaatleri F.Gülen grubuyla her türlü ilişkiyi kesmişti. 

Kur'an-ı Kerim'i, Hadis-i Şerifleri amacına alet eden FETÖ, Risale-i Nurları da "sadeleştirme" adı altında sahteleştirmeye çalışmıştı. Başta Bediüzzaman Hazretlerinin yaşayan talebeleri olmak üzere bütün Nur cemaatleri FETÖ'ye büyük tepki göstermişti. Sahteleştirme çalışmalarıyla hükümete darbe yapmadan Said Nursi'nin hizmet tarzına ve Risale-i Nur cemaatlerine darbe yapmaya kalkan F.Gülen ve ekibi bütün tepkilere rağmen sahteleştirilmiş Risale-i Nurları yayınlamış ve piyasaya sürmüştü.

15 Temmuz darbesini önlemek isteyen şehit Nur talebeleri

Bunun üzerine Nur cemaatleri F.Gülen ile iletişimlerini kesmişti. 17-25 Aralık'tan sonra da milletin oyu ile seçilen hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek veren Nur cemaatleri, 15 Temmuz darbe girişimini de sokaklara çıkarak engellemeye çalışmıştı. Nur talebeleri darbecilerin kurşunları ve bombaları ile şehit düşmüştü.

Film vizyona girmeden o sahne değişmeli

Bütün bunlara rağmen Pana Film'in F.Gülen'in canlandırıldığı sahnede orjinal Risale-i Nur kitaplarını kullanması Nur cemaatlerinin tepkisini çekti. Pana Film'in aslına uygun olarak canlandırmaya çalıştığı sahnede en azından sahteleştirilerek Risale-i Nur olmaktan çıkan kitapları kullanması gerektiği belirtilerek filmin vizyona girmeden ilgili sahnenin düzeltilmesi istendi. Orjinal Risale-i Nur kitaplarının sahnede yer alması Nur cemaatleri iel FETÖ'yü karıştırmak isteyen algı operasyonlarına destek olacağı şeklinde yorumlandı.

Fragman yayınlanmıştı

"Kurtlar Vadisi Vatan" fragmanı, yayınlandıktan sonra 24 saat içinde 780.000 izlenme ile Youtube listesinde 1 numaraya çıkmıştı.

pana2.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
23 Yorum