Kürdan kullanımına dikkat

Kürdan kullanımına dikkat

Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Alp: "Yanlış kullanımlar ağız ve diş sağlığını olumsuz etkiliyor"

Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Murat Alp, kürdan kullanımının bilinçsiz yapıldığında insan sağlığı açısından telafisi mümkün olmayan sonuçlara neden olabileceğini söyledi.

Alp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de sadece et yemeklerinden sonra değil, gün içinde gerekli gereksiz birçok kez bilinçsiz kürdan kullanıldığını, bunu gelen hastalardan gördüklerini belirtti.

Kürdanın birçok kişide alışkanlık haline geldiğine dikkati çeken Alp, bunun diş eti çekilmesi, iltihaplanma ve tedavide gecikilirse diş kaybına sebep olduğunu vurguladı.

Alp, şöyle devam etti:

"Türkiye'de her restoran ve kafede kürdan hemen masada yanı başınızda, evlerde de maalesef olmazsa olmazlardan. Dolayısıyla bilinçsiz kullanımı da çok yaygın. Oysa hiçbir diş hekimi sürekli hale gelen sıradanlaşan kürdan kullanımını önermemekte. Yanlış kullanımlar ağız, diş sağlığını olumsuz etkiliyor. Tedavisi yapılmaz veya tedavisi gecikirse diş kayıplarına, çürümelere ve oluşabilecek enfeksiyon nedeniyle daha farklı sorunlara neden olabilir. Diş ve diş eti hastalıkları ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor. Diş sağlığının bozulması vücuttaki diğer organları da etkileyebilir. Dişler neredeyse vücudumuzdaki tüm sistemi olumsuz etkileyen enfeksiyon odağı haline gelebilir. Böylelikle, kalp, böbrek ve eklemlerde önemli sağlık sorunlarına yol açabilen enfeksiyonlara kaynaklık edebilir. Başka sorunlara neden olmaması için erken tanı çok önemli, bu nedenle yılda mutlaka en az iki kez diş hekimine muayene olunmasını öneriyoruz."

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.