Kurban Arefesi hangi dualar okulur? Kurban Bayramı arefesi yapılacak dualar ve anlamları

Kurban Arefesi hangi dualar okulur? Kurban Bayramı arefesi yapılacak dualar ve anlamları

Milyonlarca Müslüman için önemli tarihler başlıyor. Vacip olan Kurban İbadeti'nin vakti olan Kurban Bayramı için son günler. Bayramdan bir önceki güne Arefe denmektedir. Arefe günü yapılacak dualar bu nedenle son derece kritik.

Dua bir Müslüman'ın en önemli ibadetidir. Cenab-ı Hak ile Kulların arasındaki bağ olan Dua, hep yapılabileceği gibi, önemli günlerde yapılanları da son derece faziletlidir. 20 Ağustos'ta erişeceğimiz Kurban Bayramı Arefesi dua etmek de son derece önemlidir. Peki Kurban Arefesi'nde hangi dualar yapılır?

Kurban Bayramı arefesinde yapılacak dualar ile, İslamiyet için önemli günlerden biri olan Kurban Bayramı'na hazırlık yapabilirsiniz. Arefe günlerini ibadet, namaz ve dua ile geçirmek hadislerde de sıkça övülmüştür. Hadis ve ayetlerde bu günlerde ibadet ve dua etmenin günahlara kefaret olacağı işaret edilmiştir.

Kurban Bayramı arefesi İbadetleri için TIKLAYINIZ
Kurban Bayramı arefesi Namazları için TIKLAYINIZ
Kurban Bayramı Arefesi Orucu için TIKLAYINIZ

Kurban Bayramı Arefesi hangi dualar okunmalı? Kurban Arefesi duaları

Diyanet'in verdiği bilgiye göre, Kurban Bayramı'nın bir önceki günü, yani Kurban Bayramı Arefesi'nde yapılacak dualar şu şekildedir;

İbn Amr'dan rivayetle Peygamber Efendimiz (s.a.v) Kurban Bayramı Arefesi'nde şu duayı ederdi;

Peygamberimizin Kurban Arefesi duası: "La ilahe illallahu vahdehu la şerike leh lehü'l'mülkü ve lehü'l-hamdü ve hüve ala külli şey'in kadir." (Allah'tan başka ilah yoktur, O tektir, O'nun ortağı yoktur, mülk O'nundur, hamd O'na aittir. O, herşeye kadirdir) sözüdür." Kaynak: Peygamberimizin (asm) arefe günü duası 

Hz. Ali'nin (r.a) Kurban Arefesi duası;

“Allah’ım, bizim dediğimizden hayırlı olarak, Zât’ının buyurduğu gibi hamd sana mahsustur. Allah’ım namazım, sair ibadetlerim, ölümüm, yaşamam senin içindir. Kalan varlığım da Zât’ın içindir. Allah’ım kabir azabından, kalp fitnesinden, işlerin bozulmasından sana sığınırım. Allah’ım esen yelin getirdiği şeyin hayırlısını senden dilerim.”

Kurban Arefesi'nde İhlas Suresi sıkça okunabilir; “Kul hüvellâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.”

Arefe Gecesi müsait olanlar 1001 kez;

‘Estagfirullahe’l-azime be etubü ileyh’
İstigfar etmeli ve tesbih namazı kılmalıdır.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.