Kurban Arefesi oruç tutulur mu? Kurban Bayramı öncesi oruç tutmanın hükmü nedir?

Kurban Arefesi oruç tutulur mu? Kurban Bayramı öncesi oruç tutmanın hükmü nedir?

Kurban Bayramı için son 2 gün. Milyonlarca Müslüman kurban ibadeti için kurbanlık pazarlarına gidiyor. Vacip olan kurban ibadeti öncesi arefeyi yaşayacağız. Pek çok vatandaş Kurban Arefesi oruç tutulur mu? sorusuna yanıt arıyor.

Yarın Kurban Arefesi'ne erişeceğiz. Dinimizce son derece önemli olan Arefe günleri pek çok hadiste Peygamber Efendimiz tarafından övülmüştür. Bu nedenle Müslüman halkımız arefe gününü ibadetlerle geçirmek istiyor. Kurban Bayramı arefesi ibadetleri içinde arefe günü orucu da son derece önemlidir. 

Kurban Bayramı Arefesi yapılacak ibadetler için tıklayınız
Kurban Bayramı Arefesi namazları için tıklayınız

Kurban Bayramı'nda dinimizce oruç tutmak uygun değildir. Bu nedenle nafile veya kaza orucu tutmak isteyen vatandaşlar için Kurban Bayramı Arefesi oruç tutmak önem taşıyor. Peki Kurban Arefesi'nde oruç tutulur mu? 

Kurban Bayramı Arefe orucu var mı?

Dinimizde kandiller ve bayram öncesi tutulan oruç son derece faziletlidir. Bu nedenle önemli günlerde pek çok vatandaşımız oruç tutar. 

Kurban Bayramı Zilhicce Ayı'nın 10. günüdür ve bu ayın ilk on günü oruç tutmak faziletlidir. Bu nedenle Kurban Bayramı Arefesi oruç tutulabilir. Ayrıca Peygamber Efendimiz'in Kurban Arefesi oruç tutulabileceğine dair hadisleri de bulunmaktadır;

 "Arefe günü oruç tutmak, geçmiş bir yılın ve gelecek bir yılın günahlarına kefâret olur." (Müslim, Sıyâm 196)

20 Ağustos 2018 Pazartesi günü Kurban Bayramı Arefesi yaşanacak. Bu nedenle bu gece sahura kalkmak ve arefeyi oruçlu geçirmek günahlarınızın kefareti olacaktır.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.