Kur'an'dan işaretle 'karantina 76 gün sürecek' sözü aynen gerçekleşti

Kur'an'dan işaretle 'karantina 76 gün sürecek' sözü aynen gerçekleşti

Elhamdülillah. Günü gününe çıktı

RİSALEHABER

Prof. Dr. Niyazi Beki'nin Risale Haber'de yayınlanan, Kur'an'dan çıkardığı işaretlerle koronavirüs karantinasının ne zaman sona ereceğini anlatan yazısı aynı şekilde gerçekleşti.

Prof. Beki, 19 Nisan 2020'de yayınlanan "Korona musibetinin pratiği ve hikmetleri" başlıklı yazısında Kur'an'dan bulduğu bir tevafuka da yer vermişti.

Bir ayetten yola çıkan Beki, 76 sayısına dikkat çekmiş ve karantinanın 76 gün süreceğini belirtmişti.

Nitekim İçişleri Bakanlığı'nın 16 Mart 2020 genelgesi ile başlayan en geniş karantina uygulaması 1 Haziran 2020 Pazartesi itibariyle sona erdi.

Aradaki zaman tam olarak 76 güne tekabül etti

Ayrıntılar şöyle:

17-31 Mart arasında 15 gün,
Nisan ayında 30 gün,
Mayıs ayında 31 gün,
Yasakların başladığı tarihten itibaren 15 + 30 + 31 = 76 gün.

icisleri_karantina.jpg

Kur’an’ın ifadeleri dinamiktir

Prof. Beki, yazısında 76 gün işaretini Kur'an'dan nasıl çıkardığını şöyle anlamıştı:

"Cevşenu’l-kebirde “Sekine”yi okuryordum. Esma-i sitteden sonra ilk cümle olan “se yecalullahu ba’de usrin yüsra (Allah her bir zorluktan sonra bir kolaylık verecektir)“ mealindeki ayeti okuyunca şöyle bir düşünce aklıma geldi. Bu ayette: “her zorluktan sonra bir kolaylık olacak” diye ifade edilmiştir. Bu ayetin işari yolla her asra, her zamana bakması sözkonusudur. Çünkü kıyamete kadar söz sahibi olan Kur’an’ın ifadeleri, kelimeleri statik değil, dinamiktir. Her zaman canlı olarak bir veya birkaç manaya, birkaç olaya bakan yönleri vardır. Bu asırda en zor, en sıkıntılı bir imtihan korona musibeti olduğunda şüphe yoktur. O halde ayetin buna bakması i’cazının bir gereğidir.

"Her ülkenin zorluğu 76 gün sürer" demişti

Lafız ve manayı birlikte mütalaa edildiğinde, en çarpıcı kelimenin “Ba’de” (sonra/zorluktan sonra) kelimesi olduğu görülecektir. Bunun ebced değeri, 76’dır. İlginçtir, korona virüsünün asıl adı “Covid 19”dur. 76 sayısı ise 19’un dört katıdır. Kovid kelimesinin İslam yazısıyla harf sayısı, 4’tür. 76 sayısı, 4x19’dur. Bu ayetin harf sayısı da 19’dur. Ve 19 ayetten meydana gelen Sekinenin ilk ayetidir. İstihraç edilen bu işarete göre, korona virüsünün ilk çıkış tarihleri, ülkelerin durumunu belirleyebilir. Her ülkenin zorluğu 76 gün sürer ve ardından bir kolaylık gelebilir. Şüphesiz her şeyin en doğrusunu bilen Allah’tır. 

Dün değerli bir kardeşimiz bu konuda sorular sorarken, aynı günün sabahında gördüğüm söz konusu yorumu söyledim. İlginçtir, sabahleyin televizyonda şu bilgi verildi: Koronavirüsünün ilk çıktığı Çin’in vilayetlerinden biri olan “Wuhan”da tam 76 gün sonra bu gün karantinalar kaldırılmıştır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.