Kur’ân’a adanan bir ömür:Bedîüzzaman Said Nursî (rh)

Kur’ân’a adanan bir ömür:Bedîüzzaman Said Nursî (rh)

23 Mart Cuma gününden itibaren gazetemiz Yeni Akit’te neşredilen, “Kur’ân'a adanan bir ömür: Bedîüzzaman Said Nursî” başlıklı yazı dizisinde önemli bilgiler veriliyor.

Katıksız, katkısız, olduğu gibi...
Müstakim ve hakşinas...
Gazeteler, her sene Bedîüzzaman Said Nursî Hazretleri hakkında yazı dizileri hazırlarlar ama, Hazreti Üstad’dan başka, pek çok kişinin fikirlerine yer verirlerdi.
Yeni Akit, bugün altıncısı yayınlanan diziyle en doğrusunu yaptı ve daha çok Bedîüzzaman Said Nursî'yi konuşturdu.

Doğrudan Üstadın eserlerinden ve fikirlerinden dâvâsının anlatıldığı bu yazı dizisi mutlaka dikkatle okunması ve muhafaza edilmesi gereken, pek çok önyargı ve yanlış bilgiyi de tashih eden ‘göz açıcı’ bir çalışma.

Çalışmayı benzerlerinden ayıran bir diğer özelliği ise Bedîüzzaman Hazretleri’nin ‘kurmayları’ diyebileceğimiz ‘saff-ı evvel Risâle-i Nur talebeleri’ne ve dava arkadaşlarına yer vermesi oldu. Bu ‘kadirşinas’ ve ‘hakşinas’ nazar, Risale-i Nur hareketinin doğru anlaşılması için çok önemlidir ve takdire şayandır.

Şamlı Hafız Tevfik, Sıddık Süleyman, Hulusi Bey, Hakkı Efendi, Hoca Sabri, Küçük Lütfi, Mesut, Zühdü, Binbaşı Asım Bey, Büyük Mustafa, Hafız Ali, Hafız Mustafa, Büyük Ruhlu küçük Ali, Husrev Efendi, Rüşdü Efendi, Refet Bey, Keçeci Şeyh Mustafa, Bekir Ağa ve Tahiri Efendi ve daha pek çok kahraman şahsiyet Bedîüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin nûrani ve Kur’ânî dâvâsına canları pahasına hizmet etmişlerdir. Bilhassa Hazreti Üstad’ın ‘Gül Fabrikası’ ünvanı verdiği Husrev Efendi ve ‘Nur Fabrikası’ nâmıyla andığı Hafız Ali Efendi hayatları boyunca ‘bir başta iki göz gibi’ hizmet etmişlerdir.
Allah hepsinden razı olsun.
¥
Bedîüzzaman Said Nursî Hazretleri'ni ve hizmetini doğru anla(t)mak bilhassa bu devirde çok mühim.
Vefatının üzerinden 52 sene geçti Bedîüzzaman Said Nursî Hazretleri'nin. O'nu ademe mahkum etmek isteyenler ademe mahkum oldular!

O’nun dâvâsını binbir türlü entrika ile lekedar etmek isteyenler muvaffak olamadılar!
Niyetleri bu memleketten Kur’ân’ın kokusunu silmekti!
Bedîüzzaman Hazretleri Kur’ân’a hizmetiyle, onların niyetlerini kendilerine unutturdu!
‘Karakardanadam’lar eridi günden güne!

Bedîüzzaman Said Nursî Hazretleri'nin dâvâsı olan Kur’ân dâvâsı ise güneş gibi parladı...
Yeni nesiller Kur’ân’larını kapatmadılar; ‘nebevî miras’a sahip çıktılar hamdolsun.
Bedîüzzaman Said Nursî, Kur’ân'dan alıp ilhamı, asrın idrakine söyletti İslam'ı.

Hazreti Üstad, Kur’ân'ın hakikati, harfleri ve lisanı ile milletimizin irtibatını yeniden tesis etti ve 52 sene evvel bugünlerde arkasından binlerce sayfa Kur’ân tefsiri ve yüzbinlerce talebe bırakarak ahirete gitti. Allah kendisinden ebediyen râzı olsun.

Kimse, peşin hüküm duvarları inşa edip, Kur’ân'ın engin denizinden akan berrak Risale-i Nur pınarından yeni nesli mahrum etmesin!

Kimse, Bedîüzzaman Said Nursî’yi skolastik bataklığa düşmüş bir medrese hocası ve sıradan bir âlim zannetmesin!

O, hayatını Kur’ân’ın sönmez ve söndürülmez bir güneş olduğunu dünyaya ilan etmeye adayan, yeni nesilleri ateşten kurtarmak için zindanlara bile râzı olan, dâvâsını hiçbir dünyevî, siyasi, şahsî gayelere âlet etmeyen, korkunun elini hiç tutamadığı peygamber vârisi bir müceddiddir.

Yeni Akit

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
9 Yorum