'Kur'an-ı Kerim Parkı' İslam'ın mucizelerini anlatacak

'Kur'an-ı Kerim Parkı' İslam'ın mucizelerini anlatacak

Yapımı bitmek üzere olan yeni park heyecanlandırıyor

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Dubai'de yapımı bitmek üzere olan park tamamiyle Kur'an-ı Kerim ve mucizeleri temasına sahip. Ziyaretçilerini kutsal kitabımız ile ilgili bir yolculuğa çıkaracak park, İslamiyet'i ve Kur'an-ı Kerim'i tanıtacak.

Birleşik Arap Emirlikleri içinde yer alan Dubai, gerek ticari, gerek turistik amaçla gelen bir çok misafire ev sahipliği yapıyor. Bu misafirler ekseriyetle gayri Müslimler arasından. Bu park onlara da Kur'an'ı ve İslamiyet'i tanıtacak.

Parkın bitmesine az bir süre kaldı. Yetkililer henüz biteceği tam tarih konusunda bir açıklama yapmıyor. Fakat ziyaretin ücretsiz olacağı bilgisini de verdiler.

Parkın öne çıkan özellikleri arasında Mucizeler Mağarası ve Cam Ev bulunmaktadır. Bu iki kısım İslamiyet'in ve kitabımızın mucizelerini anlatacak.

Dubai Belediyesi Genel Sekreteri Dawood Abdul Rahman Al Hajiri, Körfez Haberleri'nde şöyle konuştu: “Projenin en önemli unsurları, Kur'an ve Sünnet'te bahsedilen bitkileri içeren Cam Ev'dir. Kuran'da bahsedilen bitki ve bitkileri satan dükkanların yanı sıra çevresel belirleyiciler de var. Cam ev, Kur'an'da bahsi geçen bitkilerin mucizevi yönlerini anlatacak."

Mucizeler Mağarası'nın, son modern etkileşimli tekniklerle görüntülenen Kur'an'da bahsedilen yedi mucizeyi sergileyeceği bilgisi de gelmiş durumda.

“Park ayrıca, Kur'an ve Sünnet'te adı geçen bitkileri içeren 12 bahçeden oluşuyor. Bunların arasında, muz, nar, zeytin, kavun, üzüm, incir, sarımsak, pırasa, soğan, mısır, mercimek gibi bilimsel ve tıbbi faydaları ve kullanımları bulunuyor. buğday, gölet fasulyesi, zencefil, demirhindi, fesleğen, kabak ve salatalık”dedi Al Hajiri ve ekledi; “Parkta güneş panelleri, Wi-Fi sistemi, telefon şarj istasyonları ve ziyaretçiler için gölgeli oturma yer alacak."

Al Arabiya'nın haberine göre Park boyunca Kur'an ayetlerinin Arapça ve İngilizcesi de ziyaretçilere okunacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum