‘Kuduz, insan sağlığını tehdit eden en önemli zoonotik hastalıklardan birisidir’

‘Kuduz, insan sağlığını tehdit eden en önemli zoonotik hastalıklardan birisidir’

Şanlıurfa Harran Üniversitesi TIP Fakültesi tarafından hastane personeline yönelik düzenlenen seminerde, kuduz hastalığının insan sağlığını tehdit eden en önemli zoonotik hastalıklarından biri olduğu vurgulandı.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi TIP Fakültesi tarafından hastane personeline “Kuduz Profilaksi Rehberi Eğitimi” verildi. Seminerde, Kuduz Profilaksi Rehberindeki değişiklikler, kuduz hastalığına yaklaşım ve mücadele konusunda güncel bilgiler verildi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Reşat Ceylan, Kuduz hastalığının insan sağlığını tehdit eden en önemli zoonotik (hayvandan insana bulaşan) hastalıklarından biri olduğu vurgulandı.

Kuduz hastalığının önemli bir hastalık olduğunu ifade eden Ceylan, “Kuduz, insan sağlığını tehdit eden en önemli zoonotik hastalıklardan birisidir.  Özellikle klinik belirtiler geliştikten sonra geriye dönüşün mümkün olmaması ve hastalığın dramatik bir şekilde ölümle sonuçlanması kuduzun önemini ortaya koymaktadır. Bu sebeple, gerek kuduz riskli temas öncesi, gerekse kuduz riskli temas sonrası doğru profilaksi uygulamalarının gerçekleştirilmesi elzemdir. Ayrıca, insan kuduz vakaları toplum sağlığı açısından ağır tehdit oluşturmamakla birlikte, kişinin kuduz hastalığı açısından ölümcül bir tehdit altında bulunduğu bilinmektedir. Bu nedenle, kuduz riskli temaslılarda aşılamanın gerekliliği konusunda kişilerin detaylı bir şekilde bilgilendirilmesi büyük önem arz etmektedir.” diye konuştu.

Toplantı sonunda Hastane Başhekim Yardımcısı Doktor Öğretim Üyesi Mustafa Erman Dörterler tarafından Ceylan’a, teşekkür belgesi takdim edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.