Kronik kas iskelet rahatsızlıklarına proloterapi yöntemi

Kronik kas iskelet rahatsızlıklarına proloterapi yöntemi

Balcalı Hastanesi'nde uygulanan "proloterapi" yöntemiyle kronik eklem ve kas rahatsızlığı çeken hastalar, şekerli su enjekte edilerek tedavi ediliyor.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde uygulanan "proloterapi" yöntemiyle kronik eklem ve kas rahatsızlığı çeken hastalar, şekerli su enjekte edilerek tedavi ediliyor.

 Üniversiteden yapılan açıklamada, Fizik Tedavi Ana Bilim Dalı kliniğinde uygulanan "proloterapi" yöntemiyle kronik eklem ve kas rahatsızlığı çeken hastalara değişik oranlarda şekerli su enjekte edildiği belirtilerek yöntemin son derece başarılı sonuçlar verdiği ve şu ana kadar 100'e yakın hastanın bu şekilde tedavi edildiği dile getirildi.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Fizik Tedavi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Bayram Kelle, proloterapinin kronik kas-iskelet sistemi hastalıklarında kullanılan bir tedavi çeşidi olduğuna işaret ederek tedavide değişik oranlardaki şekerli suyun (dekstroz) enjektörle uygulandığını aktardı.
 
Uygulamanın diz osteoartriti (kireçlenme), bel ve boyun fıtığı, omuz, dirsek, kalça ve benzeri bölgelerin problemlerinde oldukça etkin bir tedavi olduğuna dikkati çeken Kelle, tedavide kemik-tendon ya da kemik-bağ bileşkesinin enjektörle uyarılmasının amaçlandığını vurguladı. Kelle, tedavinin en az 3 seans uygulanması gerektiğini bildirdi.
 
Uygulamanın sporcuların tedavisinde de kullanılabildiğini ifade eden Kelle, şunları kaydetti:
 
"Özellikle travma sonrası yıllar boyunca iyileşmeyen sakatlıkların tedavisinde, sporcularda menüsküs yırtığı, bağ zedelenmeleri, osteitis pubis gibi sakatlıklarda yine şekerli su tedavisini uygulayabiliyoruz. Kontrolsüz şeker ve hipertansiyon, aktif enfeksiyon durumu, kanser varlığı, aktif iltihaplı romatizmal hastalıkları olanlar ise bu tedaviden yararlanamıyor. Şu ana kadar 100 hasta üzerinde bu tedaviyi uyguladık ve hastalardan olumlu sonuçlar aldık."
 
AA


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.