'Kış aylarında C vitaminli beslenin'

'Kış aylarında C vitaminli beslenin'

MERSİN Özel Doğuş Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Şahin, her mevsimin kendine göre besin tüketim şekli olduğunu belirterek "Özellikle kış aylarında bağışıklık sistemimizin gelişmesi için C vitaminine dayalı beslenmeyi tercih etmeliyiz" dedi.

Kişinin vücuduna, yaşına ve çalışma düzenine göre, C vitamini ile birlikte diğer minarel ve vitaminleri de eşit alması gerektiğini vurgulayan Şahin, şu önerilerde bulundu:

"Her mevsimin kendine göre besin tüketim şekli değişmektedir. Özellikle kış aylarında karşılaşabileceğimiz hastalıkların ve bağışıklık sistemimizin gelişmesi için C vitaminine dayalı beslenmeyi hastalarımıza daha çok öneriyoruz. C vitamini kaynakları da yöremizde gayet zengin olarak temin edebileceğimiz, portakal, mandalina, turunç gibi meyvelerden elde edebiliriz. Zaten günlük C vitamininin fazlası, vücuttaki fonksiyonel bozukluğa neden olmuyor."

FAZLASINDAN ZARAR GELMEZ

Kışın soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara yakalanma riskinin arttığına dikkat çeken Şahin, şöyle devam etti: "C vitamini suda eriyen bir vitamindir ve fazlası idrarla atılır. Artısı bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalık riskini azaltır ve kış aylarında karşılaşabileceğimiz mevsimsel değişikliklere bağlı hastalıkları en az şekilde görmemizi sağlar. Bununla birlikte diğer beslenme öğünlerindeki besin değerlerine de önem vermemiz lazım. C vitamini ile birlikte diğer minareleri ve vitaminleri kişinin vücuduna, yaşına, çalışma düzenine göre eşit alması gerekir ki yaşam seviyesini en yüksek seviyede tutabilmelidir.”

dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.