Kiliseye gitmeyen Müslüman öğrenciye ceza

Kiliseye gitmeyen Müslüman öğrenciye ceza

Kenya'daki ortaokullarda yeni başlayan bir uygulama, Ramazan ayını Müslüman öğrencilere dar etti.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Kenya'daki bazı ortaokullardaki Hristiyan öğretmenler, Ramazan ayının başından beri okuldaki Müslüman öğrencileri Kilise hizmetinde bulunmaya zorlamaya başladı.

Açıklama Kenya'ya bağlı Busia şehrindeki İl İmamlar Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Muhammed Oyuolo'dan geldi. Şeyh Muhammed, bazı Hristiyan öğretmenlerin öğrencileri Kilise'ye götürmeye başladığını, reddeden Müslüman öğrencilerin de ceza aldığını iddia etti.

Oyuolo, konu ile ilgili; Okul müdürlerinin bu yanlışa müdahale etmesi gerek. Müslüman bir öğrenciyi kilisede, özellikle  Ramazan mevsimi boyunca dua etmeye zorlayamazsınız” ifadelerini kullandı. Oyuolo ayrıca etkilenen öğrencilerin ailelerinden şikayet aldıklarını ve ilçe komiseri, eğitim direktörü müdürü ve Öğretmen Hizmet Komisyonu'nun duruma müdahale etmeleri gerektiğini söyledi.

Durumun oluşmasının sebebi ise bölgedeki okulların çoğu ya Katolik Kilisesi ya da Kenya Anglikan Kilisesi (ACK) tarafından desteklenmesi. Kenya'daki okulların büyük çoğu Hristiyan örgütlere bağlı. Fakat giderek artan Müslüman nüfusu, bu okullarda okumak zorunda kalan Müslüman öğrenci sayısını da arttırıyor.

Yetkililer ise olayı reddediyor. Bölgenin Eğitim müdürü James Gachungi, böyle bir vakanın ofisine bildirilmediğini söyledi. İddiaların çok kötü ve yanıltıcı olduğunu söyleyen Gachungi, Müslüman öğrencilerin dini öğretilerini uygulama özgürlüğüne sahip olduklarını ve okul müdürlerinin bunun farkında olduklarını söyledi.

Standart Media'nın haberine göre James Gachungi'nin söylemleri ilçe komiserleri tarafından yalanlandı. İlçe Komiseri Michael Tialal, İmam Oyuolo'nun söylediğine benzer iddiaların kendilerine de iletildiğini ve durum ile ilgili araştırma yapacaklarını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.