Kilisenin yanına Ramazan çadırı açıldı

Kilisenin yanına Ramazan çadırı açıldı

Almanya'da yaşayan Müslümanlar, Brunswick (Braunschweig) şehrinde açtıkları yardım ve iletişim çadırı ile Neo-Nazileri

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Almanya Braunschweig'te bulunan Müslüman topluluğu, şehirde bulunan 12. Yüzyıldan kalma Lutheran Kilisesinin yanına bir Ramazan çadırı kurdu. Çadırda hem ihtiyaç sahibi Almanlar doyuruluyor, hem de Müslümanlar ile halkın teması sağlanıyor. Ayrıca dönem dönem etkinlikler yapan topluluk, Ramazan'da da boş durmuyor.

Braunschweig Müslüman Topluluğu Sadiqu Almousllie tarafından kuruldu. Sadiqu 30 yıl önce üniversite öğrencisi olarak geldiği bu topraklarda kendini geliştirip kalbur üstü bir yaşama kavuşmuş. Şimdi ise etkinliğe gelenleri o karşılıyor. Sadiqu Almousllie, çadıra gelen yabancılara; "Ben Müslümanım. Ne bilmek istersiniz?"
sorusunu yöneltiyor.

Geçtiğimiz akşam çadır en kalabalık günlerinden birini yaşadı. İftardan sonra başlayan etkinliklere halkın katılımı geniş oldu. Ayrıca iftarda Müslümanlara ve fakirlere mercimek çorbası, tavuk, kibbeh ve ekmek servis edildi.

Topluluğun etkinliklerinin bu yıl yedincisi yapılıyor. Yedi yıldır bıkmadan insanlara yardım eden ve halkı İslamiyet konusunda bilinçlendirmek isteyen topluluk, en zor görevini bu yıl icra ediyor. Nedeni ise Neo-Nazi olarak bilinen Alman Irkçıları.

Topluluk, Lutheryan Kilisesi yanına çadır açınca ırkçılar adeta delirdi. İlk günler çadıra saldırmak isteyen ırkçılar polis tarafından zor engellendi. Ayrıca hala ara sıra ırkçıların çadıra yönelik sözlü saldırıları gerçekleşiyor. Fakat topluluğun yılmaya niyeti yok.

Al Jezeera'nın haberine göre, Wolfsburg'daki Volkswagen karargahında çalışan Brunswick Kent Konseyi üyesi Lisa-Marie Jalyschko da çadıra gelenler arasındaydı. Şu ana kadar çadıra gelen en üst düzey devlet yetkilisi olan Jalyschko, gördüklerinden son derece memnun kalmış. 

“Aslında bu etkinliklerden birine hiç katılmamıştım ve bunun hakkında biraz daha fazla şey öğrenmek istedim” diyen Jalyschko, sözlerine şöyle devam etti;"Farklı kültürleri ve farklı kültürel olayları kent yaşamımıza dahil etmek önemlidir. Bu olaylarda, [Müslümanların] toplumun da bir parçası olduğunu göstermek için tanıtım yapmak önemlidir."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.