Kılıçdaroğlu'nun Said Nursi ve Risale-i Nur iddiası

Kılıçdaroğlu'nun Said Nursi ve Risale-i Nur iddiası

Belediye başkanları toplantısında anlatmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin yeni dönem stratejisini “Said Nursi” örneğiyle anlattı. 

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, yerel seçimlerin ardından başlayan sürece ilişkin olarak dikkat çeken mesajlar verdi.

Partinin yeni politikalarını anlatırken Said Nursi örneği verdi

Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarından partinin yeni dönemdeki “CHP dışındaki kitlelere açılma” stratejilerine uygun davranılmasını istedi. Toplumun tüm kesimlerini kucaklamaları gerektiği vurgulayan Kılıçdaroğlu, partinin yeni politikalarını anlatırken Said Nursi örneği verdi.

CHP lideri, “Said Nursi’nin kitapları yasaklanınca Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk. Kitapların toplatılmasının durdurulmasını sağladık, ama bunu hiçbir yerde dile getirmedik. Demokrasiye sahip çıktık. Dolayısıyla sadece kendimiz için değil toplumun her kesimi için demokrasi isteyeceğiz” dedi.

Said Nursi taraftarları ziyarete geldi

CHP’nin bu girişiminin ardından isim vermeden Said Nursi taraftarlarından bir grubun kendisini ziyarete geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Siz gerçekten inandığınız için mi, yoksa siyaseten mi böyle bir şey yaptınız" dediler. Hayır dedim. "Basına neden vermediniz" dediler. "Eğer verseydik çıkar elde etmiş olurduk" dedim” dedi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
18 Yorum