Kendini güncelle Önkibar! Said Nursi'nin eserlerini Diyanet basıyor

Kendini güncelle Önkibar! Said Nursi'nin eserlerini Diyanet basıyor

Önkibar, Sağlar'ı "Said Nursi'ci milletvekili" olarak nitelerken Sağlar, "Sabahattin Önkibar denilen müptezel!" şeklinde cevap verdi

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER

Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar ile CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar arasındaki tartışma dozunu arttırarak devam ediyor. Önkibar, Sağlar'ı "Said Nursi'ci milletvekili" olarak nitelerken Sağlar, "Sabahattin Önkibar denilen müptezel!" şeklinde cevap verdi.

SAİD NURSİ'Yİ TAVSİYE ETMEK SUÇ MU?

Sağlar, Birgün'deki köşesinde Said Nursi ile ilgili şöyle yazdı: "Said-i Nursi ile ilgili hezeyanınıza gelince; Neden Ahmet Taner Kışlalı’nın kütüphaneleri ve kitap okunmasını teşvik eden, kitap yasakların kaldırılmasını anlatan kampanyanın “gerçekten çok doğru ve etkili olduğunu” yazdığı bölümü saklıyorsunuz?.. Güttüğünüz çıkar ne?"

Bugünkü köşesinde Sağlar'a cevap veren Önkibar, tartışmanın seviyesini yerlere düşürdü. Önkibar'ın yazısındaki Said Nursi ile ilgili bölüm şöyle: "CHP Genel Başkanı olacağım diye il il gezip toplantılar yapıyor. Gazeteci kimliğimle ona sorduğum soruların altında ezilince iki bin adet satılan mevkutede sokak çocuğu ağzıyla hakaret ediyor. Evet Said Nursi için örnek yazar tavsiyesinde bulunan bulunan Fikri Sağlar’dan söz ediyorum. Yazdığı yazıda Said Nursi‘yi bakan olarak tavsiye etmedim diyemiyor zira Sevgili Ahmet Taner Kışlalı bunu Cumhuriyet’te yazdı."

RİSALE-İ NUR'LAR DİYANETİN YAYINLARI ARASINA GİRDİ

Yaklaşık 50 dünya diline çevrilen Risale-i Nur'lar Fikri Sağlar'ın Kültür Bakanlığı döneminde bir çok eser gibi kütüphanelere konulmuştu. Her fırsatta Bediüzzaman Said Nursi'ye hakaret eden Sabahattin Önkibar, Fikri Sağlar'a olan husumetinde Said Nursi'yi güya suç malzemesi olarak kullanıyor. Kendini güncelleyemeyen Önkibar'a bir hatırlatmamız var. Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur eserleri bugün Diyanet tarafından basılıyor.

onkibar_fikrisaglar1.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.