CHP'de Said Nursi'ci milletvekili buldu

CHP'de Said Nursi'ci milletvekili buldu

Sabahattin Önkibar, ihbar etti ve "Ey CHP’nin Atatürkçü ve milli gövdesi, kus bu adamı bünyenden!" dedi

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar, CHP'deki "Said Nursi'ci milletvekili"ni yazdı. Önkibar, belge diye yıllar önce Kültür Bakanlığı'nın bir projesini öne sürdü.

Ulusalcı isimlerin Said Nursi nefreti bimek bilmiyor. Kendilerinden bile olsa sevmedikleri isimleri kötülemek için kullandıkları argümanın başında Said Nursi geliyor. Said Nursi hakkında doğru dürüst bir şey bilmeden, eserlerini dahi okumadan kulaktan dolma veya alyehte yazılan eserler üzerinden saldıran isimlerden biri de Sabahattin Önkibar.

Önkibar'ın hedefinde bu sefer de eski Kültür Bakanlarından Fikri Sağlar var. Önkibar, "İşte CHP’deki Said’i Nursi’ci milletvekili belgesi" başlıklı yazısında Sağlar'ı hedef aldı ve "Ey CHP’nin Atatürkçü ve milli gövdesi, kus bu adamı bünyenden!" dedi.

ŞUALAR'DA ATATÜRK'E DECCAL DEMİŞ

Önkibar, yine Kültür eski bakanlarından Ahmet Taner Kışlalı’nın 1993 tarihli Cumhuriyet gazetesinde yazdıklarını aktardı:

“Münazarat ve Şualar isimli risalesinde Atatürk’e deccal, süfyan, fitne ve nefreti ammeye layık adam diye saldıran Said Nursi’yi, Kültür Bakanı Fikri Sağlar maalesef bütün Türkiye’ye yararlanılması gereken büyük yazar diye ısrarla tavsiye etmiştir.”

Önkibar, yazısını şöyle tamamladı: "Evet yanlış okumuyorsunuz. Dinci ve bölücü Said’i Nursi ya da Kürdi’yi, Fikri Sağlar omuzuna alıp kutsuyor! Görüyorsunuz, Fikri Sağlar’ın Mehmet Altan’ı başdanışman yapması, Semra Özal’ın hatırına ABD’de sergiler açması ve Turgut Özal ile Çankaya Köşkü’nde akşamları buluşup yemekler yemesi tesadüf değilmiş!.. Ey CHP’nin Atatürkçü ve milli gövdesi, kus bu adamı bünyenden!"

SAİD NURSİ'NİN KİTAPLARI KÜTÜPHANELERDE

CHP eski milletvekili Fikri Sağlar, 1991 erken genel seçimlerinin ardından DYP ve SHP koalisyonunda SHP kontejanından Kültür Bakanı olarak görev yapmıştı. Sağlar'ın en çok ses getiren icraatlarından biri aralarında Said Nursi ve Nazım Hikmet'in de olduğu bir çok isim için “Said Nursi'nin, Nazım Hikmet'in kitaplarını devlet kütüphanelerinde bulabilirsiniz” şeklinde gazetelere ilan vermesiydi. 

Sağlar, daha önce yaptığı açıklamada Said Nursi'nin kitaplarının kütüphane raflarında okunduğunu belirtmişti. Kültür Bakanlığı yaptığı dönemdeki bazı faaliyetlerini aktaran Sağlar, "Yasakları yasakladık" diyerek, yasaklanan kitapları Kültür Bakanlığı'nın kütüphanelerine geri gönderdik" dedi. Sağlar, "İçlerinde Ahmede Xani'nin ünlü eseri 'Mem u Zin' de vardı. Ahmede Xani'nin 'Mem u Zin' de, Yaşar Kemal'in kitapları da, Saidi Nursi'nin kitabı da şimdi raflarda okunuyor" demişti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum