'Kemik kireçlenmesine engel olamazsınız, önemli olan ağrısız geçirmeniz'

'Kemik kireçlenmesine engel olamazsınız, önemli olan ağrısız geçirmeniz'

Prof. Dr. Ali Cımbız, kireçlenmenin fizyolojik bir durum olduğunu belirterek, “Kemik kireçlenmesi ve kemik erimesine engel olamazsınız, imkanı yok. Mutlaka olacaktır.

 Önemli olan kireçlenmeyi ağrısız geçirmenizdir.” dedi. Cımbız, bunun için beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Zirve Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı ve Zirve Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ali Cımbız, kemik kireçlenmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Egzersiz yapılırsa vücuttaki kireçlenmelerin ağrı vermeyeceğini ifade eden Cımbız, kireçlenmenin bayanlarda daha fazla görüldüğünü kaydetti. Cımbız, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bayanlar erkeklere göre kireçlenme konusunda biraz daha dezavantajlıdır. Erkeklerin kıkırdak yapısı ve kemik yapısı bayanlardan hemen hemen yüzde on, yüzde on beş oranında daha iyidir. Bu yüzden erkekler yaşlandıkça kemik kaybı olduğu halde yaşlanmazlar. Bayanlarda ise kireçlenmeler özellikle menopozdan sonra çok fazla bir şekilde ilerler. Bayanlar her gün 2 bardak süt içmeleri veya 1 kase yoğurt yemeleri gerekmektedir.”

Kireçlenme tedavisinde egzersizin önemine değinen Cımbız, “Günlük hayatta bizi ayakta tutan, yürüten, bir şeyleri taşımamızı sağlayan eklemler ve etrafındaki kaslarımızdır. Yaşlanmayla beraber vücudumuzda yağlanma artar. Böylece zaten yıpranmaya başlayan eklemlerimize günlük hayatta destek olması gereken kaslar zayıflar. Yapacağımız egzersizler kaslarımızı güçlendirmeye yardımcı olur. Ancak unutulmamalıdır ki egzersiz sadece arada bir yapılan ağrı geçince bırakılan bir tarzda olmamalıdır, bir yaşam biçimi olmalıdır.” tavsiyesinde bulundu.

Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.