Kelime-i Şehadet, Avustralya'nın gündeminde

Kelime-i Şehadet, Avustralya'nın gündeminde

Avustralya Sidney'de Müslümanların yoğunlukta yaşadığı bir bölgede, bir tabelaya yazılan sözler Avustralya'nın sosyal medya gündemine oturdu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Joshua Fln adlı Avustralya vatandaşı bir adamın Batı Sidney'de Müslümanların yoğunlukta olduğu bir bölgede karşılaşıp fotoğrafladığı manzara Avustralya'da en çok konuşulan konular arasına girmiş durumda.

Fotoğrafta bir camide Arapça ve İngilizce olarak; "Allah'tan başka ilah yoktur ve Hz. Muhammed (s.a.v) O'nun elçisidir" yazıyordu. Fotoğrafı çeken Fln, konuyu Facebook'ta bir sayfaya taşıdı. Ardından binlerce sosyal medya kullanıcısı bu konu üzerine tartışmaya başladı.

488fda1400000578-5310363-image-m-8_1516860572327.jpg

Fotoğrafı gündeme getiren Joshua Fln, son derece çirkin ifadeler de kullanarak, tabelanın bir Müslüman mahallesine ait olduğunu bildiğini fakat böyle bir tabelanın kamusal alanda bulunmasının terörizm propagandası olduğunu söyledi.

Fotoğraf bir anda sosyal medya gündemine oturdu. Pek çok Avustralyalı konu ile ilgili konuştu. Bazıları fotoğrafın çekildiği yerin bir Müslüman mahallesi olduğunu ve böyle bir şeyin normal olduğunu söylerken, bazı İslam düşmanları ise adeta kin kustu. İslam düşmanı Avustralyalılara göre ülkelerinde Arapça bir tabela asılması bile son derece tehlikeli iken, Müslümanların kendi dinlerini üstün görmesi açısından tabelanın cezalandırılması gerekiyordu.

Daily Mail'in haberine göre fotoğrafın çekildiği Batı Sidney bölgesi olan Lakemba, Avustralya'nın çok kültürlü banliyölerinden biri ve Avustralya'nın en büyük camisine ev sahipliği yapmakta.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum