Katolik okulunda veliler mescid için birlik oldu

Katolik okulunda veliler mescid için birlik oldu

Amerika Birleşik Devletlerinin Michigan eyaletinde bulunan ve Katolikler tarafından kurulmuş bir özel okulda mescid’in kapatılması kararı tüm ebeveynlerin tepkisini çekti.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
ABD’nin Michigan eyaletinde Katolikler tarafından açılan bir özel okulda veliler okula tepkili. Tepkinin sebebi okuldaki Müslüman öğrencilerin desteği ile açılmış, okul yönetimi tarafından geçtiğimiz günlerde kapatılmış mescid.

Okul her ne kadar Katolikler tarafından kurulsa da, son dönemde artan bir Müslüman öğrenci nüfusuna ev sahipliği yapıyor. Bu artan nüfusun ihtiyaçları ve desteği doğrultusunda geçtiğimiz yaz inşa edilmiş okulun mescidi, tadilat bahanesi ile 1 aydır kapalı tutuluyor.

Okulun başkanlığını yürüten John Birney, her ne kadar isteyen Müslüman öğrenci için mescidin açık olduğunu belirtsede, öğrenciler aksi yönde ifade veriyor. Mescidin 1 aydır türlü bahaneler ile kapalı tutulmasına Müslüman veliler kadar diğer veliler de tepkili. Bu yapılanın din özgürlüğüne aykırı olduğunu savunan Katolik veliler, mescidin bir an önce açılmasını istiyor.

Okula durum ile ilgili tepkisini gösteren Katolik bir veli, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bu okulda Hıristiyan, Müslüman ve Yahudiler barış içinde eğitim görüyor. Birden bire mescidi kapatma kararı da neyin nesi? Bu yapılan din özgürlüğüne aykırı. O mescidin geri açılmasını istiyoruz” ifadelerini kulandı.

Huffington post’un haberine göre baskılar sonuç verecek gibi. Okul başkanı John Birney mescidin kısa süre içinde tekrar açılacağını belirtti.

Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.