Kastamonululardan Bediüzzaman'a vefa

Kastamonululardan Bediüzzaman'a vefa

Bediüzzaman Said Nursi, 1937-43 yılları arasında yaklaşık sekiz yıl Kastamonu’da mecburi ikamete tâbi tutulmuştu

Merhum Abdullah Yeğin Ağabeyin vesile olmasıyla başlatılan Kastamonu Bediüzzaman Mevlidi bu yıl yine Nasrullah Camii’nde icra edildi. 

1937-43 yılları arasında yaklaşık sekiz yıl Kastamonu’da mecburi ikamete tâbi tutulmuş ve burada iman-Kur’an mücadelesi vermiş, başta Mehmed Feyzi Efendi olmak üzere yüzlerce âlim ve iman hizmetkârı yetiştirmiş olan Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, Kastamonu Nasrullah Kadı Camii’nde dün tertip edilen mevlid ve hatim programı ile yad edildi.

Türkiye’nin değişik illerinden çok sayıda müminin de katıldığı mevlit programına Kastamonulular yoğun ilgi gösterdi. 

Mevlidi şerif Nasrullah Camii imam hatipleri Hamdi Kömleksiz ve Kahraman Şekerci hocaların Kur’an-ı Kerim tilavetleri, ilahiler, kasideler ve dualarla başladı.

Hamdi Kömleksiz Hocaefendinin duasının ardından, Risale-i Nur hizmetine vakıf olarak hizmet eden, İstanbul’dan Ahmet Ziya Bey, Kastamonu Tosya ilçesinden ve Ankara’da Bediüzzaman Said Nursi’ye hizmet etmiş Hulusi Ok Ağabey ve Mustafa Çelik Bey Risale-i Nurlardan bahisler okudular.

Öğle namazı sonrasında başlayan mevlit programı başta Peygamber Efendimiz (asm), Bediüzzaman Said Nursi, ahirete intikal etmiş talebeleri ve cümle ehl-i iman için okunan hatim duaları ile son buldu.

Kastamonur

kastamonu_bediuzzamanmevlidi1.jpgkastamonu_bediuzzamanmevlidi2.jpgkastamonu_bediuzzamanmevlidi3.jpgkastamonu_bediuzzamanmevlidi4.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum