Karar yazarı Ebubekir Kurban: Said Nursi ve Nurculuğu tartışalım!

Karar yazarı Ebubekir Kurban: Said Nursi ve Nurculuğu tartışalım!

Ebubekir Kurban'ın teklifini Nur talebeleri büyük bir sevinçle karşıladı. Hodri meydan! İftira ve hakaret etmeden bilgi ve belgeye dayanan her tartışmaya varız!

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Karar gazetesinde Bekir Fuat adıyla yazı yazan yazar Ebubekir Kurban, "Said Nursi ve Nurculuğu" tartışalım dedi.

Kurban, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Fethullahçılık tartışıldı, tartışılıyor şükür. İyi kötü kötü Kemalizm de tartışıldı, tartışılıyor. Dileğim, çok geçmeden Said Nursi ve Nurculuğun da tartışılmasıdır. Bu toprakların esenliği için, bu ülkenin geleceği için!"

Kurban'ın teklifine takipçileri cevap verdi. Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu, Süleymaniye Vakfı'nı kaynak olarak gösterirken, @muratacikgoz69 isimli takipçi milliyetçilerin önde gelen isimlerinden Nevzat Kösoğlu'nun önererek, "Kıymetli Ağabey, "Said Nursi" hakkında birçok kimseden menfi ve müspet şeyler duyduk/okuduk. Said Nursi ile ilgili temel kaynağım Pirimiz Nevzat Kösoğlu’nun –rahmet olsun-  “Bediüzzaman Said Nursi” adlı eseridir.  Baki selamlar" dedi.

Said Nursi ve Nurculuğun tartışılmayan nesi kaldı ki? Kanunlarla mı korunuyor?

Bazı twitter kullanıcıları ise Said Nursi hakkında tartışılmamış bir konunun kalmadığına dikkat çekti:

@OsmanDursun70 : Said Nursi ve Nurculuğun tartışılmayan nesi kaldı ki? Söylenmedik söz, yapılmamış bir iş mi var anlamadım. İsteyen istediği eleştiriyi yapabilir. Kanunlarla mı korunuyor?

@ogoktekin2 : Ebu Bekir bey, Said Nursi ve Nurculuk hakkında söylenmeyen mi kaldı, bu konuda sizin duyulmadık, söylenmedik bir düşünceniz var mı?

Listeye “Mevlevilik, Naksibendiler, Menzilciler, Suleymancilar”ı eklensin

@Zivalione isimli kullanıcı ise tartışmayı genişleterek bir çok cemaat ve tarikatların ismini önerdi: "Saniyorum listeye “Mevlevilik, Naksibendiler, Menzilciler, Suleymancilar” gibi bir cok eklemenin daha yapilmasi gerekli. Ne radde de Kuran’a uygunlar, ne gibi ögretileri Islam’a ters, her sarikliyi alim sayan okumayi sevmeyen toplumumuzca gercekten ne kadar taniniyorlar?"

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum