Kar yağdı imamın arabasında 'Allah' yazısı çıktı, İngiltere şokta!

Kar yağdı imamın arabasında 'Allah' yazısı çıktı, İngiltere şokta!

İngiltere'de bu yazının imam tarafından mı yazıldığı, yoksa bir tevafuk mu olduğu tartışmaları başladı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İngiltere, son günlerde Avrupa'yı etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava sisteminden nasibini alan yerlerden biri. Beyaz rahmet, ülkenin pek çok kentinde etkisini gösteriyor. Bu kentlerden biri de Oxford. Fakat Oxford'daki kar yağışı farklı bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Oxford'da bir imam olann Hojjat Ramzy, gece boyu devam eden kar yağışı esnasında Oxford Merkez Camii'ndeydi. Öğlen vakti bir ara camiden çıktı ve arabasına yürüdü. Fakat arabasının kaputunda gördüğü bir manzara karşısında şok oldu. Kaputta akşamki kar yağışından kaynaklı bir kar birikintisi vardı ve Arapça 'Allah' yazısı oluşacak şekilde yağmıştı. 

Bu tablo Ramzy'i bir hayli heyecanlandırdı. Telefonuna sarılan imam bir fotoğraf çekti ve sosyal medyada paylaştı. Paylaşımının ardından fotoğraf büyük ilgi gördü ve İngiltere'nin gündem maddelerinden biri haline geldi.

Ramzy'nin yaptığı paylaşım binlerce beğeni ve paylaşım aldı. Ama bu aynı zamanda bir başka tartışmayı da başlattı. Fotoğrafı gören Müslümanlar gördükleri karşısında heyecanlanırken, Müslüman olmayanlar, bu yazıyı Ramzy'nin kendisinin yazdığını iddia etti.

Ramzy, sorular karşısında bir açıklama yaptı. İmam, kendisinin bu kadar güzel yazamadığını söyledi. Ayrıca kaputtaki yazı tamamen kusursuz bir şekildeydi. Bir insanın herhangi bir iz bırakmadan bu yazıyı yazması mümkün görünmüyordu.

Ramzy, bu tabloyu şu sözlerle değerlendirildi; "Belki Rabbimiz Camideki görevim sonrası beni mutlu etmek istemiştir. Bunun bana gösterilen bir hediye olduğuna inanmıyorum. Fakat bana güzel bir mesaj oldu." 

Oxfordmail'in haberine göre, resmi gören Müslümanlar da yazının İmam Ramzy tarafından yazılmadığına ikna olmuş durumda. Özellikle Ramzy'i tanıyanlar, onun yazısının böyle olmadığını ve bu yazının onun tarafından yazılmadığında hemfikir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum