Kanserde erken tanı çok önemlidir

Kanserde erken tanı çok önemlidir

Gönül Elçileri Batman Temsilcisi Ebru Şahin, yüzyılın en kötü hastalıklarından bir tanesinin kanser olduğuna dikkat çekti.

Batman’da kanser hastalığına dikkat çekmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Kanserde Erken Tanı’ konferansı gerçekleştirildi.

İl Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Vali Hulusi Şahin’in eşi Gönül Elçileri Batman Temsilcisi Ebru Şahin, Vali Yardımcısı Tuğba Polat, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, sağlık çalışanları ve kadınlar katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Uğur Karabat, Batman’da kanser taramalarına yönelik yapılan çalışmalara ilişkin genel bir bilgilendirmede bulundu.

Karabat, Gezici Mobil Tarama aracının yanı sıra KETEM ve Aile Hekimlerince ücretsiz olarak halka yönelik kanser taramalarının (meme, serviks, kolon kanseri) yapılmakta olduğunu söyledi.

Ardından Vali Yardımcısı Tuğba Polat bir konuşma yaparak, erken tanının önemine dikkat çekti. Polat, ücretsiz olarak verilen sağlık hizmetinden kadınların faydalanmasını istediklerini söyledi.

Meme kanseri olan Ebe Burcu Karamut da konferansta kanserle mücadelesinden kesitler paylaştı.

Daha sonra konferansta bir konuşma yapan Gönül Elçileri Batman Temsilcisi Ebru Şahin, yüzyılın en kötü hastalıklarından bir tanesinin kanser olduğuna işaret etti.

Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu sebeple kadınlar için yapabileceğimiz en güzel ve etkili proje kanser taramalarıdır. Sağlık Bakanlığı bu konuda ülkemizin her tarafından çok önemli çalışmalar yürütmektedir. İlimizde meme, kalın bağırsak ve rahim ağzı kanserleri için tarama programları yürütülmektedir. Sağlık kurumlarımızda halkımıza yönelik yürütülen kanser taramaları ağrısız, kısa süreli ve tamamen zararsız yöntemlerle gerçekleştirilmektedir. Kanserde erken tanı önem taşımaktadır. Önce Biz kadınlar sağlıklı olacağız ki, gelecek nesillerimiz ve Türkiye sağlıklı olsun. Sizleri öncelikle kendiniz ve sevdikleriniz için 10 dakikanızı ayırıp bu taramaları yaptırmaya davet ediyoruz.”

Konferansa davet edilen Dr. Öğretim Üyesi Elif Okşan Çalıkoğlu ise; Kanser ve kanserde erken tanı, kanser türleri, kanserden korunmanın yolları, kadınlarda ve erkeklerde sıklıkla görülen kanser türleri, tedavi süreci gibi konu başlıkları ile ilgi detaylı bir sunum paylaştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.