Kanser olan Müslüman milyoner, 'Bu hastalık bana hediye' demişti

Kanser olan Müslüman milyoner, 'Bu hastalık bana hediye' demişti

2015'te kanser teşhisi konulan Müslüman milyonere sadece 7 ay ömür biçtiler

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- "Bu bir hastalıktan öte, değişmem için Allah'ın bana bir hediyesi" diyen Müslüman milyoner, 2015 yılında kanser olduğunu öğrendi. Ali Banat isimli Müslüman iş adamı, iş hayatındaki başarı ile zengin olmayı başarmış ve uzun yıllar iş hayatında farklı projeler ile adından söz ettirmişti.

Kanser olduğunda kendisine doktorlar tarafından '7 ay yaşayabilir' denmiş. Fakat Banat onlara; "orası Allah'ın takdiri' cevabını vermiş. Gerçekten de Banat, 7 aylık süre içinde ölmesi beklenirken 3 yılı devirmiş. Hala hastalıkla mücadele eden Banat, hastalığı ile hayatına farklılık kazandırmış.

Sydney'den bir işadamı olan Banat, hayır işine kendini adamış. İlk olarak işini ve mal varlığını bırakıp, tüm parasını ihtiyaç sahiplerine harcamaya başlamış. Ayrıca engelli Müslümanlar için para toplama kampanyaları yapmaya başlamış. Son olarak nüfusun yaklaşık yüzde 55'inin yoksulluk sınırının altında olduğu ve toplam nüfusun yaklaşık yüzde 20'sinin Müslüman olarak tanımladığı Togo'ya gitmiş.

Togo'da sosyal sorumluluk projeleri yapmaya başlayan Banat, parasını da burada okul ve cami yaptırmak için kullanmaya başlamış. Ayrıca bu topraklarda 'Dünya'da Müslümanlar' adlı bir yardımlaşma derneği kurmuş.

The Sun'ın haberine göre, Ali Banat 5 gün önce 32 yaşında, tüm bu iyilikleri ve projeleri bitirdikten sonra vefat etti. Fakat arkasında bıraktığı Müslüman vakfı ismini yaşatmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum