Kanadalı imam gençleri DEAŞ'a kaptırmamak için çalışıyor

Kanadalı imam gençleri DEAŞ'a kaptırmamak için çalışıyor

DEAŞ gibi terör örgütlerinin internet üzerinden yayınlar ile gençleri etkilediğini ve ağına düşürdüğünü fark eden Kanadalı din adamı harekete geçti

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER-DEAŞ başta olmak üzere Müslüman gençleri tuzağa düşürmek için sosyal medya kanallarını sıkça kullanan terör örgütleri nedeniyle din adamları da önlem almak zorunda kalıyor. Bunun bir örneği Kanada'nın Calgary şehrinde bir camide imamlık yapan Syed Soharwardy oldu.

Gençlerin internet üzerinde yanlış bilgiler ile terör örgütlerinin kucağına itildiğini fark eden imam Syed, online bir video grubu kurarak katılan gençleri terörizm ile ilgili bilgilendirip gerçekleri anlatıyor.

Son yaptığı yayında gençlerin birbirinden değerli sorularını cevapladı. 16 yaşındaki Zubair Tarikinci'nin "DEAŞ'den birisi bize yaklaşırsa, onlara nasıl yanıt vereceğiz, böylece daha fazla saldırıya uğramayacağız?" sorusunu "Onların yaklaşması halinde, DEAŞ'in en başta İslamiyet'in gözünde büyük bir suçlu olduğunu hatırlatmalısın" diye cevaplıyor.

Yaptığı yayınlar ile Kanada başta olmak üzere Müslüman gençlerin sosyal medya üzerinden terörizm kıskacına düşmemesi için uğraşan imam Syed, pek çok diğer Kanadalı Müslüman gibi 'Terörizme Karşı Müslümanlar' derneğinin bir üyesi. Syed ile birlikte çalışan pek çok Müslüman da Kanadalı Müslüman gençlerin terörizm ağına düşmemesi için elinden geleni yapıyor.

Syed; "Terörizm'in dini olmaz. Bu konularda sen veya ben de olmaz. Terörizm tüm insanlığın düşmanıdır" sözleri ile misyonlarını açıkıyor. Syed ve ekibinin etkinlikleri bununla da kalmıyor. Kendilerini takip eden Müslüman gençleri camiye davet eden ekip, geçtiğimiz hafta 30 kişilik bir genç grup ile Calgary Camisi'nde sohbet etmiş ve ibadetlerini gerçekleştirmişti.

Kanada, DEAŞ terör örgütünün sosyal medya üzerinde yandaş toplama girişimlerinin doğrudan hedefi olan ülkelerden biri. Örneğin Syed'in eğitimlerine katılan genç bir Müslüman olan Hassan Rizvi, üniversitede derste olduğu esnada ünlü mesajlaşma uygulaması Whatsapp üzerinden bir mesaj aldığını, mesajı açtığında DEAŞ'in işe alım gerçekleştirdiğini ve işe alım bilgileri verildiğini söyledi.

Metro News'in haberine göre terörizme karşı Müslümanlar grubunun üyelerinden biri olan Aysha Ali'de durumu şöyle anlatıyor; "DEAŞ saldırıları sosyal medya öncesi olmuş olsa bu saldırılar İslamiyet'in üzerine bu şekilde yıkılamazdı. Fakat farklı ülkelerden Müslüman gençleri ağına düşürmeye çalışan bu grubun reklam çalışmalarındaki başarısı yüzünden insanlar DEAŞ ile Müslümanları bir görmeye başladı. İşte biz bunu önlemek istiyoruz." 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.